Koliko avtomobilov ima Luka Dončić? (Še oče ne pozna pravega odgovora)

8. 4. 2024 | Gregor Žvab
Deli
Koliko avtomobilov ima Luka Dončić? (Še oče ne pozna pravega odgovora) (foto: Profimedia/TikTok/posnetek zaslona/fotomontaža)
Profimedia/TikTok/posnetek zaslona/fotomontaža

Slovenski košarkarski zvezdnik je velik ljubitelj avtomobilov. Le delček njegove zbirke pa je očitno poznan javnosti.

Luka Dončić v letošnji sezoni dobesedno kraljuje pod koši lige NBA. Njegovo ime se redno omenja v izboru za najkoristnejšega igralca lige, na vsaki tekmi pa kaže svoj razkošen talent in pravo, košarkarsko igrivost.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Pravijo mu tudi "tank"

Slednjo lastnost bi lahko na nek način pripisali tudi njegovi avtomobilski zbirki. Poleg klasičnih ameriških mišičnjakov v zadnjem času izstopa prava, apokaliptična pošast, šest kolesni Jeep Apocalypse Hellfire, narejen na osnovi poltovornjaka Jeepa Gladiatorja.

Poganja ga 6.2 litrski V8 motor s kar 800 "konjskimi" močmi, moč na vseh šest koles pa se prenaša preko samodejnega, osem stopenjskega menjalnika. Cena? Preko 200.000 evrov.

Še zdaleč pa ni to edini avto, ki ga ima Luka. V preteklosti je bil že viden v Chevroletu Camaru, Lamborghiniju Urusu, Porscheju 911, Mercedes-Benz razredu G Brabus in drugih. Koliko pa jih dejansko ima, pa očitno ne ve niti njegov oče Saša Dončić.

Luka postaja pravi zbiratelj

V včerajšnjem studijskem programu ob tekmi Dallas Mavericksov in Houston Rocketsov je namreč pogovor nanesel tudi na Dončićeve avtomobile. Na vprašanje voditeljice, koliko jih Luka ima, pa je Saša odgovoril z vprašanjem: »Kje, v Sloveniji ali Dallasu?«

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nataša Gavranić (@natasa.gavranic)

Ob nekaj smeha v studiu se je na koncu »izvlekel« brez konkretnega odgovora, saj najbrž tudi sam ne ve, koliko avtomobilov Luka ima. Je pa zaključil pogovor z besedami, da Luka obožuje avtomobile in da če si jih lahko privošči, naj si jih, saj si zasluži.

In ob vsem tem se moramo s Sašo Dončićem seveda strinjati. Glede na predstave, ki jih Luka v dresu Dallasa kaže v zadnjih letih, si zasluži vsak cent. Garaža pa se očitno polni in polni. In prav je tako.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk