Bugatti je britanskega zvezdnika neusmiljeno uvrstil na svojo črno listo (in ni edini). In ta avto je zdaj naprodaj ...

9. 3. 2024 | Nika Arsovski
Deli

Zvezdnik je vse od 2014 na črni listi Bugattija, za vse pa je kriv ta lepotec, ki je zdaj ponovno na prodaj.

Pri Bugattiju ne dopuščajo, da bi kdorkoli blatil njihovo ime. Čeprav nenamerno. Tako naj bi na črno listo uvrstili tudi Toma Cruisa, ker je imel nekaj težav pri odpiranju vrat na premieri filma Misija nemogoče.

Zato ne preseneča, da se je v nemilosti znamke znašel tudi multimedijski kralj Simon Cowell, znan tudi kot strogi sodnik na ameriških in britanskih šovih talentov. Slednji naj bi se na seznamu znašel že leta 2014, šest let po tem, ko si je omislil Bugatti Veyrona 16.4.

Profimedia

Cowell se je v vozilo zaljubil v salonu Bugatti na Beverly Hillsu, in kot je povedal v enem izmed intervjujev, se mu je zdelo, da ga avtomobil vabi, čeprav je bil absurdno drag. Kljub temu se je odločil za nakup.

Prevozil le nekaj več kot 2.000 km

Zanj je odštel 1,6 milijona ameriških dolarjev oziroma 1,43 milijona evrov. Avtomobil je na začetku izpolnjeval njegove želje, saj je o njem v intervjujih govoril z izbranimi besedami. Cowell se je tudi pohvalil, da je z njim na Sunset Boulevardu pospešil do 402 km/h, preden je priznal, da ga je v štirih letih lastništva vozil le dvakrat. Naslednje leto je avtomobil prodal z dobičkom. Vozilo je imelo na števcu le 2.092 prevoženih kilometrov. 

Barett-Jackson

S to potezo pa je očitno razjezil vodstvo Bugattija, zato so Cowella uvrstili na črni seznam. To pomeni, da zvezdnik nikoli več ne bo mogel kupiti novega Bugattija. Zato bo neki srečnež z dovolj debelo denarnico lahko postal lastnik zloveščega Bugattija, ki je Cowlla stal dostopa do prestižne francoske znamke (v skupni lasti Volkswagna in Rimca).

Avtomobil, v celoti odet v črno barvo, se bo po desetih letih ponovno pojavil na dražbi, ki bo 1. junija potekala v Ontariu. Novi lastnik črnega Veyrona bo dobil tudi dokaze o Cowllovem lastništvu. 

Preberite še

Novo na Metroplay: BMW X6 M60 - Magnet za poglede in zavistneže