Naša novinarka je iz prve roke izvedela, kakšen voznik je Jay Leno

28. 10. 2022 | Nika Arsovski
Deli

To kar smo izvedeli, vas bo zagotovo presenetilo. Tudi nas je.

Jay Leno je sinonim za avtomobilskega entuziasta. Pa ne le to, televizijski voditelj je namreč lastnik neverjetne zbirke avtomobilov, ki svojo strast rad deli tudi s svetom. Pred časom je sedel tudi za volan Rimčeve Nevere. Če do zdaj ni bil znan kot ljubitelj električnih vozil, ga je Nevera povsem navdušila. 

Mesto na sovoznikovem sedežu je pripadlo Miroslavu Zrnčeviću Mrgudu, Rimacovemu testnemu vozniku. Ta nam je zaupal, kakšen voznik Leno v resnici je. 

"Leno je "petrolhead", vendar goji spoštovanje in zanimanje za tehnološke dosežke. To je tudi rdeča nit njegove avtomobilske zbirke. Vsako vozilo je posebno zaradi neke tehnološke podrobnosti," nam je razložil Mrgud in zaupal, da tudi sloviti ameriški voditelj ni ostal ravnodušen ob pogledu na Nevero: 

"V hipu se je zaljubil v Nevero in pokazal veliko zanimanja.

Mislim, da ni pričakoval avtomobila z dušo, ampak zgolj še en električni avtomobil, ki je hiter samo na ravnini. Tudi po snemanju smo se zaklepetali in se še nekaj časa družili."  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miro Zrncevic Mrgud (@mzmrgud)

Rimacov testni voznik je dobil turi priložnost, da se je z Lenom zapeljal naokrog. In kakšen voznik je 72-letnik, ki ima v lasti zbirko več kot 180-tih avtomobilov?

Miroslav ga opiše kar takole: 

"Zelo miren, izkušen, pozoren, rad pa pritisne tudi na desno stopalko.

Za razliko od mnogih je doživel že marsikaj in zato moraš biti res nekaj posebnega, da »prebudiš« in dobiš njegovo popolno pozornost. Ne poznam ga dovolj dobro, da bi ga lahko bolje ocenil, toda njegov producent je bil zelo pozitivno presenečen nad Jayjevo reakcijo."


Glede na to, da je bil Leno nad avtomobilsko velemojstrovino Mateja Rimaca navdušen, bo morda ta prav kmalu pristala tudi v njegovi garaži. 

"Upam. Mislim, da ima prostor, kamor bi se odlično vklopila.

Leno ima v svoji zbirki zgodovinsko pomembne avtomobile in Nevera bo to nekoč zagotovo postala.

Je namreč prvi električni hiperšportnik, prav tako pa tudi avtomobil, ki je tako kot McLaren F1 in Bugatti Veyron ali Chiron dvignil letvico za vse. Kar nekaj časa bo trajalo, da bo kdo to dosegel."