Slovenski hokejski as lige NHL Anže Kopitar je v svoji garaži ob številnih modelih parkiral ta nov model ...

18. 3. 2024 | Nika Arsovski
Deli
Slovenski hokejski as lige NHL Anže Kopitar je v svoji garaži ob številnih modelih parkiral ta nov model ... (foto: Facebook)
Facebook

Slovenski hokejski as ima dober okus za avtomobile, o tem se lahko prepričate tudi sami. Zdaj ima v garaži že tri različne znamke.

Anže Kopitar, ki kruh služi v severnoameriški hokejski ligi NHL, je eden največjih slovenskih športnih ambasadorjev. Čeprav je hokejist velik zagovornik znamke Mercedes-Benz, pa si je pred časom omislil precej bolj robustno vozilo.

V intervjuju za Avto magazin je sicer Anže pred časom povedal, da ima v svoji garaži varno pospravljena kar dva 'Nemca' - Mercedes-AMG GLS 63 in Mercedes G Wagon G550, ki ga največkrat uporablja soproga. Za svojo dušo pa si je slovenski hokejski as omislil tudi 'frajerskega' Forda Bronca z letnico 1968.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanguard Motor Sales (@vanguardmotors)

»Ford Bronco, letnik 1968, Je malce bolj frajerski. Nima strehe in vrat. Je pa precej specifičen in primeren za vožnjo ob obali, kjer je vedno lepo vreme,« nam je takrat povedal Anže, ki je očitno pred časom svojemu voznemu parku dodal novo vozilo.

Toyota Grand Highlander

In sicer robustnega terenca, a ne med Američani priljubljenega Forda F-150 ali pa med zagovorniki elektrike oboževanega Cybertrucka. Toyota Grand Highlander je namreč avto, ki te dni Anžetu dela družbo na poteh.

Tako se je Toyota dobro obnesla tudi na nedavnih družinskih počitnicah v Mammothu v Kaliforniji, kjer je s pomočjo pogona uspelo spretno premagovati zasnežene ceste. Kot je iz objave, ki jo je na družbenih omrežjih objavil Anže, razvidno, gre za oglasno sporočilo. Kot očitno gre za sodelovanjem med Los Angeles Kingsi in zastopnikom za prodajo Toyotinih vozil v južni Kaliforniji.

Toyota Grand Highlander je sicer srednje velik SUV, ki je luč sveta ugledal leta 2023. Februarja lani so ga predstavili na severnoameriškem trgu, kjer se umešča med manjšega Highlanderja in večjo Sequoio.

Avtomobil poganja 2,4-litrski turbo motor, ki zmore med 170 in 207 kW in 329 do 430 njutonmetri navora. Na voljo je tudi hibridni pogonski sklop, ki združuje električne motorje z 2,4-litrskim vrstnim 4-valjnikom s turbopolnilnikom.

Preberite še

Novo na Metroplay: BMW X6 M60 - Magnet za poglede in zavistneže