Presenetljiva avtomobilska izbira legendarnega glasbenika. Kdo bi si mislil, da mu je pri srcu ta 20 let star avtomobil ...

3. 5. 2024 | Gregor Žvab
Deli
Presenetljiva avtomobilska izbira legendarnega glasbenika. Kdo bi si mislil, da mu je pri srcu ta 20 let star avtomobil ... (foto: Profimedia)
Profimedia

Njegova avtomobilska zbirka je ocenjena na okoli 12 milijonov evrov, a zelo verjetno je, da je njegov najljubši tudi najcenejši.

Skupina The Beatles velja za eno najboljših in najuspešnejših glasbenih skupin vseh časov, Paul McCartney pa eden najplodnejših piscev glasbe sodobnega časa. V svoji karieri je napisal več kot 1.000 skladb, mnoge med njimi pa so postale tudi velike uspešnice. Prav zato se njegovo premoženje ocenjuje na okoli milijardo evrov.

Profimedia

Kljub temu pa Paul McCartney ne slovi kot človek, ki bi pretirano izpostavljal svojo avtomobilsko zbirko. A ne glede na to, je le ta vredna občudovanja. Predvsem v Veliki Britaniji hrani lepo število starodobnikov, med katerimi prednjačijo Aston Martini, najdeta pa se tudi kakšen Rolls Royce in MINI.

Kljub 81 letom še vedno rad sam prime za volan

Pred kratkim pa je bil, ko je zapuščal glasbeni studio v Hollywoodu, opažen v (sicer na splošno) zelo lepo ohranjenem Chevroletu Corvette pete generacije (C5). Gre za kabrioleta oziroma roadsterja modre barve z bež streho, Bolj podroben pogled pa razkrije, da je sprednji del že doživel bližnje srečanje z neznanim objektom.

@truecelebritypop SIR PAUL MCCARTNEY! *RARE SIGHTING* Departing a music studio In Hollywood 4/19/24. Does he have a new album in the works? #paulmccartney #thebeatles #hollywood #legend #newmusic #2024 ♬ original sound - TRULY FAMOUS

V primeru omenjene Corvette pa gre za avto, ki so ga nehali proizvajati pred natanko 20 leti, McCartneyev primerek pa nosi letnico 2003 in je bil narejen ob 50 obletnici Corvette. V Evropi podoben avto stane med 20.000 in 40.000 evri, odvisno od ohranjenosti.

Tega pri sodobnih avtomobilih ni več ...

Je pa tudi res, da se peta generacija legendarne Corvette »stara« precej bolje, kot njeni nasledniki in je še zadnja generacija, ki je imela poklopne žaromete, nekaj, kar je pri sodobnih avtomobilih izginilo v imenu varnosti.

Profimedia

Očitno legendarni »Beatle« v avtu zelo uživa. In to je na koncu, ne glede na milijarde na računu, tudi najpomembnejše.

Preberite še: