Ta multimilijonar si je McLarna Senno postavil kar v dnevno sobo, rezultat vam bo vzel dih

Ali ta avtomobil res spada v stanovanje kot dekoracija ali ga je za ta namen škoda?!

Ta multimilijonar si je McLarna Senno postavil kar v dnevno sobo, rezultat vam bo vzel dih (foto: Profimedia) Profimedia
19. 10. 2023

Ultrabogataši si lahko privoščijo praktično karkoli, tudi najbolj nesmiselne poteze.

Avstralski poslovnež Adrian Portelli je tako dvignil veliko prahu, ko se je odločil, da svoje stanovanje dekorira z enim najdražjih superšportnikov – McLarnom Senno.

Izdelanih jih je bilo le 500, avtomobil pa se z imenom poklanja neverjetni dediščini tragično preminulega brazilskega dirkača Ayrtona Senne.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adrian Portelli (@adrian_portelli)

Nekateri kupujejo draga umetniška dela, spet drugi si za okras "penthouse" stanovanja v 57. nadstropju postavijo kar hiperšportnika.

McLaren Senna naj bi imel v stanovanju posebno mesto in, sodeč po objavah poslovneža, osrednjo vlogo v središču prostora.

Tudi transport avtomobila v 57. nadstropje je bil vse prej kot preprosta naloga.

Dva milijona vreden avtomobil so namreč previdno dvignili in ga s pomočjo dvigala (v ta namen pa odstranili vse zasteklitve in podrli celo del stene) postavili na v ta namen izdelano ploščad, od tam pa ga je skupina delavcev pospremila v notranjost.

Njegovo pot je na ulicah Melbourna opazovalo na stotine ljudi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adrian Portelli (@adrian_portelli)

Očitno mu je lastnik vse odtlej pošteno spremenil tudi videz. Ob nakupu je imel McLaren črno, belo in oranžno karoserijo, zdaj je v celoti obarvan v zlato.

A pod njegovo objavo se je na družbenih omrežjih vsul plaz kritik, češ da ta avtomobil ni okras, temveč spada na cesto.

Zaradi nizke teže in aerodinamične oblike ter 4,0-litrskega twin-turbo motorja V8 je namreč McLaren Senna prava avtomobilska pošast, ki lahko proizvede 588 kW (789 KM).

To pa ni nekaj, kar bi bilo smiselno držati na vajetih. A kot je kritikom odgovoril Portelli, avtomobila ni mogoče registrirati za cestno vožnjo, zato je dolgo časa ždel v tovarni.

Zdaj pa se spogleduje z Melbournom iz 57. nadstropja.

Preberite še: Ta slovenski pevec je vozil električnega, presedlal na priključnega hibrida, sedaj razmišlja celo o bencinarju

BONUS VIDEO: Najpogostejše prevare, največje napake ter kako in zakaj se avtomobile bolj splača uvoziti iz tujine?