Takšen je (hitri) avtomobil Sanjskega Blaža

No, takšnih pa ni ravno veliko na cesti. Bi ga imeli?

Takšen je (hitri) avtomobil Sanjskega Blaža (foto: Instagram/Blaž Kričej Režek/posnetek zaslona) Instagram/Blaž Kričej Režek/posnetek zaslona
8. 12. 2022

Ni skrivnost, da je Blaž Kričej Režek, novi sanjski moški, navdušen nad navtiko. Je kvalificiran skiper in se pripravlja na študij pomorstva, njegov Instagram pa je poln fotografij z morskih dogodivščin in utrinkov z različnih (malih in velikih) ladij, ki jih upravlja.

Zanimalo nas je, kakšen avto vozi ...

Niso pa ladje, jahte in čolni njegova edina ljubezen. Rad se zapelje tudi s hitrimi avtomobili, pred časom je na Instagramu razkril, kakšnega ima.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BLAŽ KRIČEJ REŽEK (@rezekblaz)

Vozi Volkswagen Golf GTI 8. Kričej Režek ga je opisal kot "hitrega, praktičnega, tehnološko dovršenega in precej bolj dostopnega, kot so superšportniki, ki sem jih poskusil". Nad njim je videti zelo navdušen. Priznal je, da se z novim jeklenim konjičkom zelo zabava.

Sponzorski avtomobil - prepoznati ga je mogoče po personalizirani registrski oznaki - je sicer osma generacija začetnika razreda športnih kombilimuzin. Poganja ga eden najbolj prepoznavnih Volkswagnovih motorjev zadnjih let, dvolitrski bencinski agregat s prostornino dveh litrov in močjo 180 kilovatov ali 245 'konjev'. A enak motor lahko najdemo tudi v precej močnejših avtomobilih koncerna, ki se jih Blaž skoraj zagotovo ne bi branil.

Na zunaj je avtomobil prepoznaven po spremenjenem sprednjem odbijaču z značilnim elementom, rdečo obrobo, ki povezuje oba sprednja žarometa in je tam že od prihoda čisto prvega Golfa GTI na trg. Da pa z njim ni šale, na zadnjem delu nakazuje par izpušnih cevi, po ena na vsaki strani. In jasno velik napis GTI, nameščen pod logotip znamke, s čimer je takoj jasno, za kakšnega Golfa gre.

Preberite še: Na tako zvit način, se je slovenski glasbenik izognil policijski kazni