VIDEO: V tem avtomobilu se Luka Dončić ta hip vozi po Ljubljani! (In ta ni edini)

17. 8. 2022
Deli
VIDEO: V tem avtomobilu se Luka Dončić ta hip vozi po Ljubljani! (In ta ni edini) (foto: Profimedia)
Profimedia

Luka Dončić ni le izjemen košarkar, temveč tudi zbiratelj športnih in starodobnih avtomobilov. Tokrat so asa ujeli na ulicah prestolnice, ko se je zapeljal z ... 

Luka Dončić je kar nekaj časa preživel v Sloveniji, saj se je skupaj z zlato slovensko košarkarsko ekipo, ki je leta 2017 osvojila evropsko prvenstvo, pripravljal na pestre košarkarske tekme. In ker tukaj kljub temu, da se njegov delodajalec ter služba nahajata v ZDA, preživi veliko časa, ga je v Ljubljani in okolici pogosto mogoče videti v različnih prestižnih avtomobilih s slovenskimi registrskimi oznakami.

Po Ljubljani z ...

Eden izmed uporabnikov je na družbenem omrežju TikTok delil posnetek, v katerem lahko vidimo Dončića, kako se je v črnem audiju RS7 zapeljal po eni izmed glavnih ulic prestolnice.

@edits_by_alex__ RS7 🤤 •|| #foryou #foryoupage #fyp #viral #fypシ #ljubljana #slovenia #rs7 #audi ♬ Goverment Hooka by lvmosstar soundcloud - Avxillion

Zbirka avtomobilov Luke Dončića vključuje modrega Porsche Panamera, Porsche 911 S -Turbo in črnega Porsche panamera, Audi RS7, jugoslovansko Zastavo 850 ter črnega Lamborghini Urusa, ki je bil po nakupu predelan v priljubljeni avtomobilski delavnici Mansory.

Njegov najljubši avtomobil je ... 

"Vedno sem si želel porscheja, to je bil moj sanjski avto že od otroštva," je košarkar pred časom namignil, kot pojasnjujejo na Car Collectors Club. Sanjal naj bi tudi o lastništvu lamborghinija in McLarna, pri čemer je prvi že del njegove zbirke. 

Eden prvih avtomobilov, ki jih je imel Luka, je bil predelan modri Porsche Panamera s črnimi platišči, za katerega trdi, da je "eden najlepših avtomobilov na svetu". Videli so ga tudi v črni različici enakega avtomobila, kar pomeni, da ta ni edini, ki ga ima.

Verjetno Lukov najljubši avto je Porsche Panamera, o katerem sicer ni veliko znanega, z izjemo te  A to še ni vse, v zbirko je že pred časom dodal tudi rdečega Porscheja 911 turbo S, ki se bohoti s po meri narejenim izpušnim sistemomdelavnice Akrapovič. Ob prevzemu avtomobila mu je pred časom Igor Akrapovič kot častnemu gostu delavnico tudi razkazal. Za omenjeni avtomobil naj bi sicer tedaj odštel okrog 200.000 evrov.

Po podpisu pogodbe skok v Audija

Luka se je takoj po podpisu pogodbe z Dallas Mavericks odločil razvajati z rdečim Audijem A7. Avto je kupil kot vhodna stranka pri prodajalcu avtomobilov v Dallasu, kar pa še vedno ne pomeni, da gre za poceni avtomobil. Koliko je zanj odštel ni znano, omenimo pa lahko, da je bil testni primerek avtomobila naslednje generacije modela A7, ki smo ga leto dni kasneje prejeli na test pri Avto magazinu z vso dodatno opremo ocenjen na dobrih 112.000 evrov.

Pri 18 letih dobil prav poseben avtomobil 

Luka je pri 18 letih v dar za rojstni dan dobil prav poseben avtomobil - jugoslovansko Zastavo 850, Fiča. Tega je dobil tik pred začetkom njegove profesionalne kariere v ligi NBA.