BREŽICE: zvezdniška zasedba in blato, blato, blato

V nedeljo, 13. 3. 2016, se je v Brežicah odvijala prva dirka motokrosa za državno prvenstvo v letošnji sezoni. Zame prva dirka z 250 kubičnim motorjem kategorije MX2 in ni šlo vse tako kot sem si želel, ampak sezona je še dolga!

BREŽICE: zvezdniška zasedba in blato, blato, blato (foto: Avto-magazin (Peter Kavčič)) Avto-magazin (Peter Kavčič)
15. 3. 2016

Že tako ali tako velja, da je na prvi tekmi sezone trema še bolj prisotna, je bila zame to tudi prva tekma v višji kategoriji (MX2) in prva tekma z 250-kubičnim motociklom. Pred novim letom sem na treningu na Rabu padel in si dvakrat zlomil mečnico, ter natrgal vez v gležnju. Pred tekmo sem uspel narediti le tri treninge na motorju, prav tako pa fizično nisem bil na nivoju, na katerem sem želel biti, zato sem se na tekmo odpravil s ciljem da jo končam in pridobim kar se da veliko točk. Občutek, ko si štartno rampo pripravljaš le par metrov poleg zvezdnikov kot so: Klemen Gerčar, Peter Irt in pa seveda Tim Gajser je nekaj posebnega. Že dolgo časa poznam Tima, a še nikoli nisem imel možnosti  peljati na tekmi skupaj z njim. Vesel sem, da se mi je želja uresničila in upam, da se kaj njegove hitrosti prenese name, haha.

Proga je bila do dobra namočena, najbolj blatno je bilo na treningu, na katerega smo se kot prvi skupaj podali vozniki razreda MX2 in MXOPEN. Na treningu so se naredili globoki kanali in pa velike luknje. Čez dan je bilo oblačno, a ni deževalo. Proga se je sušila in postala zelo zahtevna in tehnična. Cel urnik se je malce zavlekel, zato so drugo vožnjo našega razreda (MX2 in MXOPEN), ki je bila na sporedu zadnja, zaradi slabe vidljivosti, pet minut pred koncem, prekinili z rdečo zastavo. Glede na razmere sem zelo vesel, da ni prišlo do kakšne poškodbe bilokaterega tekmovalca, saj je bila proga zelo zahtevna, prav tako pa je bila problem tudi že prej omenjena vidljivost.

V obeh vožnjah sem se ubadal z veliko problemi. V prvi vožnji mi je takoj po štartu na očala priletela velika kepa blata in mi odlomila "roll of", zato sem moral očala odvreči. Pestil me je vsem znani armpump (zategnjene roke), prav tako pa mi ni uspelo najti pravih občutkov na motorju in pravega ritma. Poleg vsega pa sem imel težave tudi s kondicijo, saj sem bil že po prvi vožnji čisto izmučen.

V prvi vožnji sem dosegel 5. mesto, v drugi pa 6. Skupno 6. Z rezultati nisem zadovoljen, saj vem da bi se lahko peljal veliko bolje. Vse skupaj bom poskušal čim hitreje pozabiti in se kar se da dobro pripraviti na naslednje tekme.

Zdaj pa na trening, gasaaaa!