Sreča v nesreči

Kot ponavadi, smo se tudi letos kmalu po božiču odpravili na priprave na Rab. Lanskoletni spomini na njih niso bili najlepši, saj sem grdo padel in si kar hudo poškodoval gleženj. Že drugi dan pa se je zgodba začela ponavljati.

Sreča v nesreči (foto: DaZ, PeK) DaZ, PeK
2. 1. 2017

Na Rab nas vedno odide več, saj je z dobro družbo vse skupaj še veliko lepše. To prav pride tudi pri samem treningu, saj tako drug drugega ženemo in hitreje napredujemo. Med "pavzami" pa si vozniki z motiko in lopato najraje delamo razne skoke, na katerih se potem pomerimo kdo skoči višje, dlje... (včasih tudi samo kdo si upa).

Miha Bubnič in jaz sva bila že malo naveličana treninga in med premorom opazovala, kje bi lahko naredila še kakšen skok. Prišla sva do ideje, ki ni bila vsem všeč, češ da je skok pretežek (odriv je bil zelo strm, skok pa ni imel pristanka). Kar nekaj časa sva z Miho kopala in nato je napočil čas, da se ga preizkusi. Ker se nisva mogla dogovoriti kdo bo šel prvi, je za to poskrbela vsem znana igra kamen, škarje, papir. Jaz sem dobil čast, da jo preizkusim prvi. Če povem po pravici me je bilo prvič kar strah, a je šlo vse kot po maslu. Z Miho sva začela skakati vse višje in pri tem zelo uživala. Po parih skokih sem se ustavil pri Perotu, ki je vse skupaj dokumentiral in si ogledal slike, ki jih je napravil ob mojih skokih. Bil sem tako navdušen, da sem hotel iti še višje. Na odriv sem prišel s tako hitrostjo, da sem že v zraku vedel, da pristanek ne bo nič lepega. Občutek me ni varal, saj sem takoj ob pristanku začutil zelo hudo bolečino v levem gležnju. Nekaj časa sem se še prepričeval, da je z nogo vse ok in še naredil nekaj krogov. A me je bolečina kmalu ustavila in priprave so se zame, kot lani končale predčasno. Za zanimivost lahko povem, da sem si poškodoval isti gleženj kot lani, na isti progi in na isti dan.  

Ob enih ponoči naslednji dan na urgenci pa so se zame počitnice spet začele obročati na lepše. Zdravnik mi je povedal, da je z gležnjem vse v najlepšem redu in da ni nič zlomljeno. Novoletna žurka pa je poskrbela, da sem na bolečino hitro pozabil :D.

As v rokavu: Slab začetek, dober konec!

Foto: DaZ, PeK