V ŽIVO IZ MXON: NOLAN PREDSTAVIL NOV MODEL ZA MOTOKROS

V petek 23.9.2016 je Nolan na tiskovni konferenci v Maggiori, dan pred začetkom največjega motokrosističnega dogodka-pokala narodov predstavil nov model off-road čelade, X-502

V ŽIVO IZ MXON: NOLAN PREDSTAVIL NOV MODEL ZA MOTOKROS (foto: DaZ) DaZ
23. 9. 2016

Poleg vseh novinarjev, sta se otvoritve novega modela udeležila tudi Marco Melandri, cestni dirkač in nekdanji svetovni prvak v razredu do 250 kubičnih centimetrov in Massimo Bianconcini, 3-kratni svetovni prvak v skoku v višino z motociklom. Nolan se lahko pohvali, da poleg obeh prej omenjenih motociklistov, njihovo čelado uporablja tudi Casey Stoner.

Nolan je nov model predstavil z dvema školjkama. To pa sta, navadna-plastična in pa karbonska. Čelada s plastično školjko tehta 1200 gramov, medtem, ko karbonska 50 gramov manj. Notranje blazinice so sestavljene iz treh delov, katere se da posamično odstraniti. Stranske blazinice imajo zaradi varnosti in možnosti hitrejšega ukrepanja zdravnikov, pri morebitnem hujšem padcu voznika, možnost hitre odstranitve. Zgornji del, ki prekriva večji del glave je v večini mrežica in ne blazinica, narejena iz karbonskih vlaken. Razlog za to, je boljše zračenje. Karbonska vlakna pa pripomorejo k daljši življenski dobi in hitrejšemu sušenju. Pri Nolanu pa so mislili tudi na enduraše, saj ima X-502 že narejena ušeska, za tako imenovani camel back (cevka za pitje se na čelado pripne iz strani) in vozniku omogoča lažjo in predvsem manj motečo uporabo. Glede velikosti glave pri novem modelu ne boste imeli težav, saj bo na voljo od velikosti XXS do XXXL.

Jaka Završan

Foto: DaZ