Motenci

Če televizija ne bi bila dragocena stvar bi jo včasih najraje zabrisal skozi okno. Bolj jo gledam, več motencev vidim.

15. 4. 2010

Estradniki, politiki, zdravilci, verski fanatiki . . a je sploh še kakšen normalen na televiziji. Če znanstveniki še vedno iščejo tisti ključni manjkajoči člen med DNK opice in DNK človeka, potem sploh nimajo več problema. TV naj prižgejo, na vsakem programu je konstantno vsaj ena ustrezna spaka.

Pa se to še da nekako prenesti, v bistvu je tistim ki TV gledajo samo zato da ga gledajo popolnoma vseeno kaj na ekranu vidijo. Problem je pri oddajah, ki so namenjene manjšim ciljnim skupinam. Naprimer oddaje o avtomobilizmu in motociklizmu.

Na Discoveryju je takih oddaj kar nekaj, ampak v njih nastopajo sami totalni motenci. Najprej dva Kurda (ali karkoli že sta, recimo jim Kurda), ki sta se priklatila iz nekih turških hribov, strastno predelujeta avtomobile. Za osnovo vzameta popolnoma izrabljen avto (primeren za prešanje) in se lotita predelave, ponavadi za kakšnega znanega in pomembnega Angleža. Starejši od obeh Kurdov se posveča mehaniki in oživlja popolnoma izdihane motorje, reže vzmeti in sploh dela v glavnem samo škodo, ampak njemu vsaka čast, na koncu zadeva celo pelje. Mlajši Kurd pa se ima za vrhunskega oblikovalca. Ni mi sicer jasno kako mu uspe iz naprimer , Ford Caprija, Porscheja 944 ali Saab-a 900 naredi zelo grd, ampak res zelo grd avto, sploh pa mi ni jasno, da je na to ponosen. V glavnem katastrofa, ki jo pravi ljubitelj avtomobilizma lahko le prezira.

Drugo pleme so slavni izdelovalci čoperjev. En živčen foter in dva mulca. Starejši sploh ni napačen in je priden in dela, ampak tisti drugi, bog mu pomagaj, zanj pa res ne vem zakaj ga imajo. V tisti sicer čudoviti delavnici kar naprej kričijo in izdelujejo neke čoperje, za katere resno dvomim, da so sploh vozni, ampak amerika prenese tudi take stvari.

Sledijo bratje, ki se vsak dan klatijo po družinskem avtoodpadu. Ne vem na kateri drogi so, ampak to kar počnejo je za crknit smešno in tisti najstarejši bi lahko pri marsikaterem serviserju prodajal rezervne dele. Bil bi car, sploh ne bi rabil številke šasije, tipa motorja in drugih podatkov od avtomobila, kataloška številka je zanj nepotrebna. Model enostavno vse ve, za vsak letnik za vsak avto. In pod kupom nekih hladilnikov je sposoben najti eno klinčevo pušo za Daf 77. Ali se mu samo serje, ali je pa res stručko.

In dva preprodajalca vozil. Eden kupuje, drugi se pa trudi in popravlja. Na koncu vse skupaj prodata, RVC glede na ceno hamburgerja v Angliji ni ne vem kaj, ampak marsikoga ki nima pojma ob tem zasrbi poslovna žilica in ju oponaša. Pa gre v minus.

Še eden od motencev je Jeremy Clarkson. OddajaTop Gear je sicer povsem gledljiva in ni slaba, ampak ta voditelj je za nekatere ful faca in car, za mene je pa navaden kreten. Zakaj? ? Zato ker samo totalen kreten lahko v bazenu zanalašč potopi Rolls Royca in samo še večji kreten je sposoben na popolnoma voznega in čisto solidnega Maseratti Ghiblija spustiti cel kontejner odpadnega železa in ga sploščiti. In še nekaj podobnih je imel. Skratka, idiot brez konkurence.

Tisti, ki radi gledamo oddaje posvečene avtomobilom in motorjem lahko gledamo v glavnem samo motence. In motenci so tudi vsi tisti, ki to snemajo, umestijo v program in to predvajajo. Motenci so tudi tisti ki to gledajo.

Torej sem tudi sam očitno motenec, ampak druge izbire nimam.

Foto: Discovery, Top Gear

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri