Dorsoduro: Aprilia misli resno

Malo sem bil v dvomih. Obljubljali so oster, športen in oh in sploh hud supermoto motocikel.

20. 4. 2008

Namreč ne gre mi iz glave predstavitev Aprilie Pegaso Factory na Aprilijini spletni strani. Govorijo o športniku za preživljanje prostega časa, skorajda o dirkalni različici Pegasa. Tak je tudi predstavitveni video, na katerem vragolij precej vešč motorist počne z motociklom reči, ki res zahtevajo športen karakter. Obeh - tako konja kot jezdeca. Da se razumemo - Pegaso Strada je odličen motocikel za vsakdanjo uporabo, a dirkalnik pač ni.

Podoben, a še hujši video so scimprali za napoved Dorsodura 750. Kurjenje gume, po zadnjem, skoki, divja zaviranja na počez . . Kaj naj pričakujem? Kravo z udobnim sedežem in mehkim vzmetenjem, ki je kar tako malo zaradi modnih trendov postavljena na 17-palčna kolesa ali pa je Dorsoduro res križanec med Shiverjem in dirkalnim SXV?

Presenetili ste me, Aprilijaši. Dorsoduro serijsko nima stopalk za sopotnika, sedi se NA in ne V sedežu, nastavljivo vzmetenje je trdo in zavore grabijo kot nore. Z nekaj več kot 90 'konji' odlično orožje za napad na ovinkasto cesto.

Kakšen je njen karakter, kaj ji manjka in kaj mi je bilo na novinki najbolj všeč, pa v, ne boste verjeli, naslednji številki Avtomagazina :)