Dragi Dedek Mraz!

Verjamem, da si me celo leto spremljal in ugotovil, da sem bil neznansko priden. Upam, da mi boš lahko prinesel čim več daril!

26. 12. 2007

Rad bi ti zaupal, da mi je noro všeč KTM Rally 690. Prav takega si je letos privoščil Miran Stanovnik (nek priden fant doma blizu Ljubljane, verjetno ga poznaš) in njegov motorček sem imel nedavno tega možnost zapeljati kilometer ali dva. Da bi ti videl, kako to leti! Menim, da bi bil všeč tudi tebi, lažje bi raznašal darila v deželah, ki jih pozimi ne pokrije sneg. V Afriki, recimo.

Za naše hoste pa je malce prevelik in pretežak, zato bi prosil še za Husqvarno WR 250. Všeč mi je, ker ropota na dva takta (ah, kje so ti cajti…) in ker je okretna kot bicikel. Obljubim, da se ne bom vozil po travnikih in da bom mimo sprehajalcev vozil počasi. Tvojim jelenčkom pa povej, naj se »uuoooo, uuuoooo, uuuuoooooo…« zvoka ne bojijo preveč. Lovske Lade Nive imajo čisto drugačen zvok.

No seveda, ne bom cele dneve strašil le po gmajni. Rad bi se zapeljal tudi kam dlje, recimo na mesečno potovanje po Balkanu. Mika me tudi Sibirija, Mongolija… In zdi se mi, da bi bil BMW GS 1200 Adventure kar primeren dvokolesnik. Naj ima dovolj kovčkov za dodatne spodnje gate in kakšen sendvič…

Da, prav imaš. Res je BMW jako fin motorcikel, ampak prav lep pa ni. Kaj pa bodo rekle punce? ! Naj ti zaupam, da mi je že nekaj let strašno všeč Aprilia Tuono 1000. In če imaš čas, se zapelji še mimo Ivančne Gorice – tam prodajajo posebne dimnike za mopede. »Grom« je lahko tudi rabljen, tisti iz prve generacije, se prav tako lepo pelje.

Toliko zaenkrat! Spisek je še dolg, a imam na žalost premajhno garažo… Hm… No, kaj pa…? Ena taka malo večja garažica z delavnico? Tega bi bil še posebej vesel. Obljubim, da bom potem nehal vrtati po nosu, metati snežene kepe v okna in se čim večkrat poizkusil vzdržati vožnje po zadnjem kolesu!