Kam po rabljen motor?

Verjetno se komu zdi bedasto, da bi se za (ne)nakup rabljenega motocikla odločal glede na del Slovenije, kjer se ta prodaja.

Kam po rabljen motor? (foto: Matevž Hribar) Matevž Hribar
18. 10. 2007

Ampak hudiča, a veste da mogoče pa je nekaj na tem. Včeraj, na primer, smo šli za prijatelja malo naokrog gledat Suzukijeve SV-je. Saj veste, po telefonu o motorju itak samo dobro: vse tip top, nikoli na tleh (če pa je bil, pa nisem bil jaz), servisiran, ohranjen . . Tako je trdil tudi stric iz kraja onkraj Trojan. Potem pa si motorček ogledaš pobližje, se zapelješ . . In najdeš kar nekaj manjših in večjih napak. Saj, potem že prizna, ampak prikriva pa dokler se le da.

Nakar smo šli pogledat še enega, ki se je prodajal nekajkrat bližje rodnemu Kranju. In najdemo resnično solidno ohranjen stroj, z dobrimi pnevmatikami, novimi zavornimi ploščicami in lepo delujočim agregatom. Kaj mislite, katerega smo (kljub nekaj 100 EUR razlike) vzeli?

So res ljudje bliže GEOS-u bolj pošteni?

P.S.: Ta ideja ni zrasla (le) na mojem zelniku. Podobno sem že slišal trditi znance, tudi nekoga, ki se ukvarja s preprodajo avtomobilov. Mogoče pa je nekaj na tem . . Zato tudi anketa na prvi strani Motomagazina na to temo.