PCX je vrhunski skuter(ček)

3. 8. 2012
Deli

Spodnji zapis ni reklama, ampak izključno zapis vtisov preteklega tedna.

Po lanskem testu 125-kubičnega smo letos dobili na preizkus še Hondo PCX 150. Že lani sem v blogu zapisal, da imam za vsak dan rajši takle skuter kot CBR 1000 RR, po druženju s 150-kubičnim bratom pa to lahko le še potrdim.

Ker se človek skuterskega vikenda (www.scooter-weekend.it) težko udeleži brez skuterja, je testni skuter prišel kot naročen. V družbi navitih Zipov, SR-ov, Runnerjev, Aeroxov, ... sem bil s štiritaktno Hondo črni (rdeč) raček, a medtem ko so udeleženci žgali dvotaktol in gume, sem si lahko z registriranim in tehnično brezhibnim vozilom vzel čas za izlet po okolici dirkališča v Varanu. Namesto predvidenih petnajst, dvajset jih je padlo - sto (kilometrov, namreč). V sandalih, kratkih hlačah in lahki jakni (tega morda ne bi bilo dobro zapisati, a dosti pove o načinu uporabe takega skuterja).

PCX je (spet) navdušil: potegne malo čez 100 na uro in se odlično obnese v ovinkih, kjer je kljub njegovi majhnosti (nepovišan Transporter ga požre z ogledali vred!) izredno stabilen in hkrati ubogljiv pri spremembah smereh. Lahko bi rekel, da se pelje kot motocikel, hkrati pa je okreten kot moped.

Vreden razmisleka ...

P.S.: Ne, ni bil umazan. Ampak same so vprašale, če ga lahko operejo. Zastonj. Kdo bi rekel ne?

Novo na Metroplay: Montaža lepotnih posnetkov slovenskega ljubljenčka – To je novi Renault Clio!