Špas na treh kolesih

Ljubljana center - Kranj, tam okrog štirih popoldne, po stari cesti čez Medvode v pol ure. Z avtomobilom traja, hja, v podobni gužvi vsaj 45 minut, če ne debelo uro.

24. 2. 2009

Z motorjem bi dvakrat pomislil, če bi se pri takih temperaturah spravil ven, s temle trokolesom, ki noge in trup prijetno zaščiti pred direktnim pišem vetra, pa se kar da preživeti. Zjutraj je na armaturni plošči, ki prikazuje tudi zunanjo temperaturo, utripala številka 3 . . Če bi imel še tisto cerado čez kolena, kakršne furajo Italijani in Francozi v velikih mestih, pa avto mirne volje pustim doma, le da je temperatura nad lediščem.

Dobro se obneseta dva kolesa spredaj. Marsikje je na cesti še pesek in na začetku sem vozil tako, kot sem v taki razmerah vajen, torej po jajcih, ampak z Mp3-jem! To kar leti, tudi če ena guma malenkost zdrsne, stvar ostaja stabilna.

Pa kako ljudje buljijo, kot bi prišel z Marsa. Še bolj pa jih začne matrati firbec, ko omenim, da ga je mogoče voziti s poštempljano B kategorijo v roza knjižici. Zanimivo, zanimivo . .

Aja, še to - pod sedež gre poleg čelade 12 krofov, in mirno bi jih lahko zbasal vsaj še pet. Luksuz!