Spies bo zmagoval, ko mu bo to dopustila njegova mama

Naj prosim ne izpade kot javna graja ampak kot primer, iz katerega se lahko kaj nauči tudi kakšna slovenska mama (ali njen mali dirkač).

Spies bo zmagoval, ko mu bo to dopustila njegova mama (foto: Matevž Hribar) Matevž Hribar
15. 7. 2012

Več kot očitno je, da ima Ben Spies na dirki s seboj težko breme - svojo lastno mat'. A z ravno tako silo kot ga zdaj (verjetno) teži, mu lahko s svojo močno osebnostjo pomaga.

Se spomnite videa, kjer Ben razlaga njegov način učenja dirkališč? Obliko pomerja z živalmi in potem dirka po slonu, kitu, sem že pozabil po čem vse. Občutek imam, da takega humorja trenutno ni zmožen.

Ste videli njegov kisel nasmeh, ki ga je namenil TV kameri v štartni vrsti pred dirko, ki se ravnokar odvija v Mugellu? Če niste, naj vam opišem, kako je stopil iz kamiona proti boksom: s sklonjeno glavo, slušalkami na uhljih in s sončnimi očali. (Njegova fotka v kolažu je z dopoldanskih kvalifikacij, da ne bo kdo mislil da nakladam).

Poglejte Lorenza: prismejal se je in zraven mahal oboževalkam. Poglejte za Lorenzov hrbet: tam se kislo drži Benova mati. Ni ji po godu, da je Španec uspešnejši kot njen mali sinček. Veste, kaj ga je vprašala 15 minut prej: "How're you feelin'?" Mama, to ni ta pravi spirit! Kako lahko sploh dvomiš v počutje bodočega svetovnega prvaka?

Mamo skrbi. Zato pa je vsa siva. Ni dobro, da ga taka spremlja na dirki. In zato Ben ne vozi tako, kot zna.

Morda je v ozadju še kaj drugega. Morda so za Bena pritiski kraljevega razreda skupaj z velikimi sponzorskimi pogodbami pretežko breme. Ampak ne verjamem.

Mama je lahko za otroka (pa naj bo dirkač, tekač, šolar, ...) veliko breme. Kaj pomaga, če si grize nohte v boksih? Fant bo dirkal tako ali tako - torej je čisto vseeno, če mu iskreno zaželi vse najboljše in ga spusti z joške. On pa njo.

Evo, trenutno je enajsti ...

Ben, daj jo časti par vikendov v Čateških!