SXC Orehova vas: Bil sem drugi! Za hip ...

Ura je 19:27, zunaj dež pere blatne ploščice (hvala tistemu zgoraj, meni se res ni dalo!) in oprema se že suši. Na, pa je za nami še ena dirka v cross countryju.

SXC Orehova vas: Bil sem drugi! Za hip ... (foto: Jana Jan) Jana Jan
18. 9. 2011

Udeležba na dirki je bila v petek in soboto še pod vprašajem. No, jaz pravzaprav nisem nikoli podvomil v štart, bolj me je pa zaradi krehavega kašljanja in rahle vročine skrbel razplet ...

Štart, tokrat s prižganimi motorji, je uspel hudičevo dobro. Z GoPro posnetka je razvidno, da sem na prvi skok pripeljal kot tretji, nato pa po padcu Godca (KTM s štartno številko 520) v naši grupi trenutek ali tri vozil za Metkom, pardon, Metelkom na Yamahi št. 5. A ker dirka traja dve uri in ne dve minuti, sem svoje ime na koncu zasledil na šestnajstem mestu s 33 prevoženimi krogi.

Klanec. Prvič je šlo brez težav, v drugo pa sem EXC-ja tik pod vrhom parkiral v z balanco navzdol, medtem ko sem se sam skotalil v trnje. Hvala gospodiču za pomoč. Kasneje sem še enkrat sredi klanca obračal, dvakrat pa sem ga parkiral na bok. Pa sploh ni bil tako kritičen, ampak ne vem kaj sem mislil, ko sem rinil gor v prvi prestavi. Kao, lepo z občutkom. Po dveh bližnjih srečanjih s štajersko grudo sem dvakrat odpeljal 'pussyway', a vedno ugotovil, da me je po 'hard' sekciji prehitel vsaj en soborec.

V drugi prestavi in z bolj odločnim plinom sredi klanca je šlo kasneje na 'hardu' dosti lažje. A kaj, ko je desnico in levi kolk v zadnji tretjini dirke nekajkrat pograbil krč, hkrati pa je celotno telo začelo kazati očitne znake utrujenosti. Jebentiš, na silo pa ne gre.

Zadovoljen? Ne preveč, ampak takole na hitro bi rekel, da se pozicija v skupnem seštevku po tej dirki ne bo bistveno spremenila. Do konca sezone sta še dve dirki, ki bosta bojda bolj enduraško nastrojeni. Komaj čakam!

Marko: Spomnil sem se, kaj je bilo tisto, kar si videl kot krajšanje: po levem ovinku je sledil strm vzpon in sredi klanca sem že pošteno utrujen zgrešil smer in nazaj na motokros stezo prišel nekaj metrov nižje, kot bi moral. Hip zatem si me prehitel in zato je zgledalo, kot da sem izpustil  ta spodnji enduro ovinek ... V glavnem, krajšal nisem.

Se vidimo v Pahi!

foto: Jana Jan

P.S.: A ste videli zračni filter? Pa ravnokar sem ga opral in namazal. Jedetajedeta, treba je tega.