Test: Simulator

Z Markom sva ga šla preizkusit, da vidiva, kaj so nabavili naši miličniki.

Test: Simulator (foto: Marko Vovk) Marko Vovk
16. 1. 2008

Po kratki predstavitvi stroja sva sama zajahala ta "play station" in odpeljala kar nekaj kilometrov po prometa polnem mestu, po lepo ovinkastih gorskih ridah, po deželi in ob morju. V temi, megli, lepem vremenu. Hej, kakšen adrenalin je to! Iz stranskih ulic te izsiljujejo kamioni, na prehodih za pešce kolesarji, iz tovornih vozil padajo zaboji in sredi najlepšega ovinka je traktorist ravnokar zapeljal z njive, poln blata seveda. Zato brez padcev seveda ni šlo in to takih, po katerih bi se v resničnem življenju le stežka pobral . .

Tu pa le dobiš opozorilo, voziš dalje in si na koncu ogledaš ali natisneš analizo celotne poti. Kje in kako močno si zaviral, si vklopil smernik, si vozil s pravo hitrostjo . . Priznam, pred preizkusom res se mi je zdelo rahlo, hm . . Neresno? To, da bi se policisti učili vozit motor na Windowsih.

Ampak gre, verjemite. Le možganom je treba povedati, da naj igrico vzamejo malo bolj zares. Vse te napake, izsiljevanja in nesreče je potrebno potem le še preslikati v tri dimenzije s časom vred in kilometri na dveh kolesih so lahko varnejši.

Bomo videli, kaj bodo porekli ministri in avtošole in šole in . . Mogoče pa le spremenijo miselnost, da kazni niso edina opcija?

P.S.: Podrobna predstavitev z videom vred sledi . . ;)