Tovrnjakarski drift na avtocesti

Poklicni vozniki, torej šleperisti, tovrnjakarji, šoferji kombijev in podobni ogromno časa preživijo na cesti, zato veljajo za izkušene voznike, ki (razen med prehitevanji na avtocesti s 0, 9 km/h razlike v hitrosti) ne delajo težav. Ko jih, pa nastane frka. Lahko dosti hujša, kot je bila tale včeraj.

3. 12. 2010

7.40: Po Kacinovem klancu v močnem snežnem metežu drvim s kakimi 65 kilometri na uro, mimo prileti šlepar. Sopotnici omenim, da tale bi se pa dolgo ustavljal . .

7.41: Razmišljam, da bi zavil z avtoceste že na izvozu za Naklo pa ne najdem dovolj dobre razlage čemu bi to storil, ko je pa pot do doma mimo izvoza Kranj - Zahod hitrejša, zato pičim dalje.

7.42: Pred nadvozom Naklo - Strahinj promet obstane.

Kličem na 1970 in povem, da pred nami stoji tovrnjak. Poškodovanih ni bilo, le šlepar (nisem prepričan, a verjetno točno tisti, ki je prej po klancu letel mimo z vsaj 80 km/h) je bil postavljen od levega do desnega roba avtoceste, tako da je promet obstal.

Policisti in gasilci so bili na kraju nesreče že po nekaj minutah, nakar so se skoraj uro trudili, da so rdečo pošast zvlekli ob rob. Nekaj sotrpinov v koloni je bilo vmes tako brihtnih, da so obrnili in v nasprotni smeri vožnje zapustili avtocesto. Bravo, super ste!

Zdaj mi pa razloži, stari, kaj zaboga te rine v močnem sneženju, da s kamionom (ajde, če bi človek vozil Imprezo, ne rečem) letiš hitreje od osebnih avtomobilov? Veš kakšno sranje bi povzročil če bi te presenetila stoječa kolona? ! Se ti mogoče v tovornem prostoru kisajo pomaranče?

9.52: Ampak čez domačo posteljo ga pa ni.