Z Yamaho Xenter na Vršič

Malo sem se šel peljat. Ker je nebo obetalo suho popoldne, se je kratka fura podaljšala do obiska ovc na 1.611 metrih nad morjem.

Z Yamaho Xenter na Vršič (foto: Matevž Hribar) Matevž Hribar
27. 5. 2012

Mali mestni skuter morda ne deluje kot najboljše orodje za spoznavanje sveta, a dejstvo je, da s končno hitrostjo približno 110 km/h v nekih razumnih okvirih odstopanja od zakonsko predpisanih hitrosti na lokalnih cestah z YZF-R1 na cilju ne bi bil dosti hitreje. Vas zanima poraba ob bolj kot ne non-stop na polno odprtem plinu? 2,8 l/100 km! OK, zavore bi bile lahko za tak izlet nekaj zmogljivejše, okvir brez sredinskega grebena bolj tog in položaj sedenja bolj ergonomski, ampak ...

Tista dva motocikla na fotografiji zadaj sta novi Multistradi S. Nemec in Avstrijec sta jih kupila ravno ta teden in si za utekanje motorja izbrala krožni izlet preko Italije, Slovenije, Avstrije. Kar smejalo se jima je! Kako ne, saj gre za odličen stroj - naš test si lahko preberete tule.

Tole sem hotel povedat: nič ni narobe, če imamo ambiciozne želje, a točno ta trenutek je treba ceniti in izkoristiti točno to, kar imamo. Zato vsem, ki vam proračun ne dovoli nakupa nove Super Tenerejke sporočam, da je Vršič na 150-kubičnem skuterju (ali pa na stari XT 500, SR 125, APN 6, ... biciklu, nogah, ...) ravno tako neprecenljivo lep.