5.,6. in 7. dirka

Končno nazaj v Torinu, po štirih tednih. V tem času sem odpeljal še naslednje tri dirke za MX3 svetovno prvenstvo. Smola in sreča vsega po malem . .

29. 6. 2009

Najprej smo se odpravili na Češko v Holice. V soboto sem imel veliko težav, še sam nevem kaj vse me je težilo. Proga je bila precej "simpl" in na kvalifikacijah ni bilo velikih razlik, z ne preveč dobrim krogom sem za Salvinijem zaostal 1.4sek in osvojil 10.mesto. Na prvi dirki sem po štartu med deseterico v tretjem krogu padel, kasneje nisem mogel ujeti ritma, čeprav sem dal vse od sebe sem zasedel 15. mesto. Drugo vožnjo sem potegnil malenkost bolje, nikakor pa nisem mogel mimo Pyrhonena in po kratki plohi in stalnem boju za 4. mesto sem moral odvreči očala. Po nekaj poštenih udarcih zemlje in kamenja po obrazu sem odnehal in končal dirko na 9. mestu.

Komaj sem čakal, da smo se odpravili naprej, da bi čimprej pozabil vikend. Odpeljali smo se v Romunijo k mojim prijateljem na trening. Trenirali smo v sredo in četrtek, nato pa smo se odpravili v Bolgarijo na progo Troyan. Pred kvalifikacijami so pošteno zalili progo in vse skupaj se je spremenilo v loterijo. Iz kroga v krog se je izboljševala proga in na mojo srečo sem odpeljal dober zadnji krog ter za Salvinijem zaostal 0.6sek in tako izbiral štartno rampo kot drugi. Prvo vožnjo sem štartal drugi in celo dirko vozil za Vannijem. Končal sem drugi z 2sekundnim zaostankom. Drugo vožnjo sem štartal prvi in po hudem boju za vodstvo naredil napako in prisatl na 3. mestu. Kmalu sem jih ponovno ujel in začel napadati. Bil sem najhitrejši na progi, na žalost pa sem v preveliki želji zadel zadnje kolo Vannija in padel. Pobral sem se in nadaljeval. Po še eni majhni napaki sem končal na 6.mestu, kar je zadostovalo za skupno tretje mesto. Da je blo vse skupaj še malo bolj zanimivo so me spet poslali v boks, najprej so na tretje mesto postavili Lozana, potem Astaykina na koncu pa so prišli iskat mene. Zelo se je mudilo, ker je bil prenos v živo na bolgarski televiziji. Vsi zadovoljni in srečni (Vanni je bil skupno 1.) smo se odpeljali v Grčijo na trajekt.

Iz Ancone v Torino, napakirali kamion in se odpeljali v Markelo na Nizozemsko. Z zelo unikatno progo sem se v soboto dobro spopadel in za 0.04sek ponovno pristal na drugem mestu. Željan dobrega rezultata prvo vožnjo nisem štartal preveč dobro. Po nekaj krogih sem prišel na 5. mesto in začel napadati Salvinija. Po notraniji liniji sem ga prehitel, vendar se ni dal in iz zunanje linije presekal direktno v mojega akrapoviča. Sicer sem se hitro pobral vendar brez ritma po mivkasto-luknjasti progi ni šlo in kmalu sem naredil napako-padel in si zlomil nos. Prvo vožnjo sem odstopil. Uro pa pol sem držal led na "surli" in da slučajno nebi mislili da smo slonevci mevže šel peljat drugo vožnjo. Prvi krog po štartu sem čez cilj pripeljal tretji. S precejšnimi bolečinam sem dirko končal na 8.mestu.

Po polovici sezone bi lahko rekel da imam hitrost, mankajo pa mi izkušnje in zbranost. Na vrsti so tri hitre proge: Faenza, Orehova vas ter Mladina. Ker so vse blizu si želim da bi imel čim več navijačev-upam da se vidimo.

Lep pozdrav iz Italije

M.I.