Dirkaški blog - Matevž Irt pred prvo dirko

V nedeljo 15.03.2009 je na sporedu prva dirka za motokros državno prvenstvo v Vrtojbi. Vsi navdušenci VABLJENI!

Dirkaški blog - Matevž Irt pred prvo dirko (foto: Irt) Irt
14. 3. 2009

Za tiste, ki me še ne poznate, sem voznik motokrosa letos pa bom iz razreda MX 125 prestopil v razred MX OPEN z razlogom, da se umaknem bratoma Jerneju in Petru, ki bosta oba nastopala v razredu MX 125 (po novem 250 4-takt). Poleg državnega prvenstva bom vozil še Evropsko ter nemško ADAC youngster prvensvto in sicer oba v razredu MX2 (125ccm, 250 4-takt).

V nedeljo imamo prvo dirko za državno prvenstvo v Vrtojbi. Cel teden že spremljam vremensko napoved in po zadnjih podatkih bosta tako sobota kot nedelja sončni. Se pravi proga ne bo preveč blatna, kar pomeni, da bo manj pranja, posledično pa več časa za predpripravo na samo vožnjo. Prav tako pa bo dirka bolj zanimiva, tako za nas tekmovalce, kot za gledalce.

V glavnem po celem tednu treniranja na motorju, nas čaka pranje, menjanje gum in nasploh priprava motorjev za dirko. Takole v enem stavku se res ne sliši veliko, če pa pomislite da je treba pripraviti 3 motorje, zamenjati 6 gum, itd. Vam povem se nabere. Ker smo trije si moramo motorje pripraviti sami, ati Andrej pristavi svoj levji delež. Pri samo 6 dirkah si res ne smemo dovoliti odstopa zaradi okvare na motorju. Zato preden napakiramo motorje v prikolico vse še enkrat pregledamo. Če je kje kakšen prost mehanik naj se mi takoj oglasi, ker je dela res veliko.

Napetost pred prvo dirko je precejšna. Moja želja pa je da bi odpeljal vse od prve do zadnje dirke izključno za trening in da bi se mi useplo sprostiti tako kot na treningih. Poskušal se bom skoncentrirati na svojo vožnjo in se pripravljati za dirke Evropskega prvenstva. Neglede na rezultat bo to tekma zame sigurno dober trening.

Lep pozdrav vsem, pridite pogledat 100% bo zanimivo,

Matevž IRT