Končno prva tekma

Pa smo jo dočakali, po težki zimi, 4 pripravljalnih tekmah, ki niso šle čisto po planu je prišla na vrsto prva tekma za MX3 in EMX2 na Portugalskem.

7. 4. 2010

Pred prvo tekmo je vedno napeto, živčnost se stopnjuje iz dneva v dan, vse skupaj pa je bilo še bolj napeto, ker smo že odpeljali štiri pripravljalne tekme, kjer pa ni šlo vse po načrtih oziroma smo imeli s teamom kar veliko problemov. Kar pa nam pred prvo letošnjo mx3 tekmo v Portugalski ni zmanjšalo motivacije in ciljev.

Tokrat sem se prvič odločil potovati na tekmo z letalom, kar mi je prišparalo dva dodatna treninga in veliko energije, ki ti jo vzame dvo dnevna vožnja s kamionom do Portugalske. Tako sem namesto v sredo odpotoval šele v petek zjutraj.

V soboto se je končno začelo zares. Na obeh treningih sem imel 5 čas, na kvalifikacijah pa sem postavil četrti čas. Jernej je bil na treningih in pred kvalifikacijah vseskozi najhitrejši na kvalificijski tekmi pase je po slabem štartu uspel pripeljati skozi cilj kot četrti. S sobotno vožnjo sva bila oba, kar zadovoljna vseeno pa sva vedela, da lahko rezultate še izboljšava.

V nedeljo je prvi štartal Jernej žal ne preveč dobro po prvem krogu je bil 15. Medtem, ko sem se ogreval za mojo prvo vožnjo sem gledal kako se s težavo prebija naprej na koncu mu je uspelo priti do 6.mesta. Meni je prvi štart dobro uspel. Po prvem krogu sem bil tretji potem me je prehitel Salvini po nekaj krogih borbe za tretje mesto s Hugom Basaulo sem si uspel priboriti nekaj prednosti, vendar pa me je v predzadnjem krogu prehitel Portugalec Luis Coreira katerega sem z zadnjimi atomi moči uspel prehiteti v zadnji polovici kroga, tako, da mi je prvo vožnjo uspelo končati tretji.

V drugi vožnji je Jernej spet slabo štartal po prvem krogu je bil na 12.mestu s 15sekundnim zaostankom za vodilnim, vendar pa je začel veliko bolj agresivno tako, da se je zelo hitro bližal vodilni skupini. Po 25minutah je prevzel vodstvo in tako zmagal v drugi vožnji, kar je skupaj zadostovalo za drugo mesto. Meni v drugo uspel še boljši štart tako sem prvih nekaj krogov odpeljal na drugem mestu kasneje ko me je Salvini prehitel pa sem mu sledil do padca 3kroge pred koncem, vendar sem uspel obdržati tretje mesto. Tako sem tudi v skupni razvrstitvi tekmo končal na tretjem mestu.

Dva podiuma na prvi tekmi sta res izvrsten rezultat še bolj pomembno pa je, da nama je to dalo veliko motivacije, ki jo ponavadi po težkih treningih pozimi in spomladi nekoliko primanjkuje. Trenirava in si želiva, da bi šlo še naprej v tem stilu. Poglejte pa si tudi našo novo spletno stran www.mxirt.si