Matevž Irt v MB Teamu

Po novem vozim za MB team v Italiji in sicer s Hono 450ccm 4-takt, s katero se bom udeležil vseh dirk za MX3 svetovno prvenstvo.

28. 4. 2009

Pred pribljižno mesecem dni me je poklical Roman Jelen in mi povedal veselo novico. Sporočil mi je, da ga je klical meneger italjanskega teama MB in da imajo prosto mesto. Že čez dva dni sva odpotovala v Torino, kjer sem prvič testiral nove motorje, ter spoznal člane teama. Po vrnitvi domov sem imel dan, dva časa za premislek ter odločitev ali se bom preselil v Torino. Odločitev ni bila lahka, vendar sem se s pomočjo svojih bližnjih odločil da grem.

Kmalu po nastanitvi v teamu, smo odpotovali na prvo dirko za MX3 svetovno prvenstvo v Anglijo, kjer sem imel 2. kvalifikacijski čas, na dirki pa sem zasedel 15. in 16. mesto. Proga je ena najtežjih v Evropi zato sem bil z rezultatom zadovoljen. Iz Anglije smo se odpravili čez Francijo (kjer smo trenirali) proti Španiji, kjer je sledila druga dirka. Vreme nam je bilo neklonjeno in proga odlično pripravljena. Na kvalifikacijah sem zasedel 4. mesto, na dirki pa 10. in 6. mesto. Vsi smo bili z rezultati zelo zadovoljni. Zavedamo se da sem na motorju opravil samo tri treninge in da motor še ni povsem prilagojen mojemu načinu vožnje.

V temu je zelo dobro vzdušje, dobro se razumem tudi s sotekmovalcem Jullienom Vannijem, ki je trenutno vodilni v skupnem seštevku MX3 svetovnega prvenstva, jaz pa zasedam 12. mesto. Zelo dobro sem se ujel z mojim mehanikom s katerim zelo dobro sodelujeva. Ko nismo na poti, vsi skupaj stanujemo v hiši malo izven Torina v kraju Pavarolo. Kuhamo, peremo in pospravljamo sami…

Rezultate in ostale slike si lahko pogledate na strani tema www.mb-team.it