Orehova vas 2010

Sezona se približuje koncu in karavana MX3 in EMX2 se je ustavila v Orehovi vasi.

Orehova vas 2010 (foto: Andreja Prel) Andreja Prel
16. 7. 2010

Na dirko sem prišel dobro pripravljen in glede nato, da progo dobro poznam sem se najedal dobrega rezultata. Čeprav je precej moteče, ko te vsak vpraša »a boš zmagu« sem pritisk s strani navijačev in medeijev dokaj dobro prenašal. Sam pa sem si želel da bi odpeljal tako, kot znam in s sproščenostjo prišel do dobrega rezultata.

Na kvalifikacijah sem dosegel 3.čas in lahko vam povem, da vsakič in na vsaki dirki, kjer koli sem, ko sem za štartno rampo imam samo en cilj in to je zmagati, prav tako je bilo prejšnjo nedeljo. Na štartu sem bil dovolj skoncentriran in sem v prvi ovinek pripeljal kot prvi, nekaj časa sem vodil vendar je bil Campano prehiter, kmalu me je prehitel in čeprav sem se na vse kriplje upiral mu nisem mogel slediti. Tako sem končal drugi. Tudi v drugo sem iz štarta potegnil prvi in več kot polovico dir - vodil, potem pa me je ponovno napadel in prehitel Campano. Tudi tokrat mu nisem mogel slediti, razlog pa je samo eden - da je bil ta dan hitrejši, čeprav je res, da mu je glede na to, da je španec vročina bolj pisana na kožo (če povzamem njegovo izjavo na tiskovni konferenci, ko sem jaz samo sedel in mi je pot tekel v potokih je izjavil, da se on počuti odlično, saj iz koder prihaja on je še bolj vroče). In res je bilo zeloooo vroče in lahko rečem, da sem se zadnje kroge tako prve, kot druge vožnje boril proti vročini in ne proti ostalimi tekmovalci. Tako sem tudi v drugi vožnji s precej dobro in pametno vožnjo prišel čez cilj kot drugi. Tudi skupno sem zasedel drugo mesto.

Res bi se lepo zahvalil vsem navijačem, bili ste mi v veliko pomoč. Na levem hribu se pravi od cilja pa do štartnega hriba sem vso pot slišal navijanje pa seveda tudi na drugih mestih in ko sem bil še vodilni so mi šle pokonci "kocine". Hvala pa tudi neuradnemu »fan clubu«, ki so postavili velik plakat, zares je bilo lepo tekmovati doma. Zelo sem vesel, da mi je uspelo odpeljati dirko, kot je treba in smo se na koncu lahko veselili skupaj.