Portugalska

Portugalska, 2400km, dva dni neprestane vožnje. Lepo vreme, težka proga in nepričakovan podium. Po tekmi sem se odpeljal v boks, ker sem mislil, da sem četrti, tako jaz kot organizatorji, smo imeli precej dela, da sem prišel do stopničk :)

21. 5. 2009

Portugalska:

Vglavnem sem se prva dva treninga navajal na progo (2x 40min), na hitro smo nastavili amortizacijo, mehanik mi je "namontiral" nove gume in gas na kvalifikacije. Po nekaj krogih sem bil na 5. mestu, Na postanku sem preštudiral vse linije se nadihal. Nato sem odpeljal res lep krog. 15min do konca kvalifikacij sem bil na prvem mestu. Nekaj minut kasneje pa je moj teamski kolega popravil moj krog za 0.05sek.Tako so se tudi končale kvalifikacije.Imel sem zelo dobro izhodišče za tekmo, Še vedno pa čakam svoj prvi pole position.

Prvo vožnjo sem poštartal 2. Celo tekmo sem odpeljal v svojem tempu, brez večjih napak. Končal sem tretji, zaenkrat mi manjka še precej treninga na hondi. Drugo vožnjo sem prav tako potegnil drugi, s tem da sem takoj v drugem ovinku prevzel vodstvo. Nekaj čudovitga je vozit spredaj, še posebaj če je to tekma svetovnega prvenstva. Iz pit-lane sem imel glasno podporo ( Nastja, Luico-moj mehanik, Paolo-Vannijev mehanik ter Bat-voznik kamiona) ob progi pa je navijala Andreja ( dela pri Youthstreamu). Vozil sem svoj tempo in iz kroga v krog nabiral prednost, mogoče sem hotel malo preveč in tako mi je zrdsnil prednji del. Sicer nisem padu fajn fajn je blo pa dovolj, da mi je ugasnil motor. Preden sem zalaufu mašino, sem pristal na 5. mestu. Dirko sem zaključil 4 in z malo sreče sem pristal na podiumu, kot 3. Kaj se mi je zgodilo sem se zavedel šele naslednji dan. Zavedam se tudi vseh napak, ki sem jih naredil. Rezultat mi je dal še večjo željo in voljo.

Lep pozdrav iz Čil, kako in kaj je bilo tukaj pa naslednji teden.

p.s. držte pesti v soboto in nedeljo