Priprave-Sardinija

Zimskega spanja je konec, saj smo že začeli z pripravami. Bližajo se dirke za Assoluti d'Italia, nato pa prve dirke za SP MX3.

27. 1. 2010

Malce po novem letu sva se z Jernejem odpravila v Italijo, kjer sva naložila teamske motorje, in sicer oba Husqvarne. Jaz tekmujem za Tecno B privatno ekipo, Jernej pa je član tovarniške ekipe Husqvarna. Z nama sta odšla tudi mehanika.

Odšli smo do Genove, kjer smo se vkrcali na ladjo in se odpeljali na Sardijino. Potovali smo s kamperjem in prikolico, tako da je bila ladja precej draga, vendar smo kasneje manj porabili za življenje in treniranje. Na Sardiniji imamo prijatelja, ki tudi vozi MX, tako da nam je proge svetoval on, drugače pa je prog "malo morje". Najbolj znane so Riola ( mivka, proga je res težka), Alghero (malce bolj trda kot Riola, še vedno zelo težka), Siniscola, Olbia, Gonesa pa imajo trd teren. To je samo nekaj prog, na katerih smo vozili tudi mi. Ljudje so izredno prijazni in pripravljeni pomagati, je pa res, da veliko govorijo in obljubljajo na koncu pa je malo tega res. Tako nam je naprimer lastnik v Rioli obljubljal elektriko, topel tuš in sanitarije. Na koncu so bile krive miši, ki so pregriznile cevi, tako da tople vode nismo videli, elektriko smo imeli samo popoldan in še to samo na dan ko je tam treniral tudi Cairoli, Wc pa je odprt samo, ko je lastniki na progi približno od 10-17. Drugače pa so ljudje zelo prijazni. Bencin in hrana staneta enako kot na celini v Italiji, poge najdete tudi zastonj, drugače pa v večini stanejo 10eur z izjemo Alghero, kjer je vožnja na dan 18eur. Vreme je bilo večinoma oblačno s plohami temperatura pa je nihala od 8-15 stopinj. Verjamem da se bomo prihodnje leto vrnili.

Dovolj besed v videu si poglejte kako je bilo in kako nama je šlo.

Sardinija