Akrapovič za Kawasaki KX450/KX450X

26. 4. 2024
Deli
Akrapovič  za Kawasaki KX450/KX450X (foto: akrapovič)
akrapovič

Najnovejši Akrapovičev izdelek za terenske motocikle je izpušni sistem Evolution Line (Titanium) za modela Kawasaki KX450 in KX450X 2024.

Novi izpušni sistem je bil razvit v tesnem sodelovanju z Akrapovičevim oddelkom tekmovalne podpore. Inovativni izdelek, katerega zasnova sledi izpušnim sistemom, ki se uporabljajo na najvišjih ravneh dirkanja, je najnovejši predstavnik nove generacije Akrapovičevih izpušnih sistemov za terenske motocikle.

Izdelan je iz lahkega titana, zaradi česar je za 29,8 % (1,3 kg) lažji od serijskega izpušnega sistema. Začetni del vključuje resonančno komoro, na kateri je vtisnjen Akrapovičev logotip. Podjetje Akrapovič je pri izdelavi izpušnega sistema uporabilo novo tehnologijo, ki jo je razvilo na podlagi neposrednih izkušenj iz sveta motošporta.

Tudi na zunanjem plašču dušilca je logotip, ki je zdaj večji in v belo-rdeči kombinaciji, nanesen s posebno tehniko. Zaradi uporabe nove tehnologije bo izpušni sistem, ki se bo uporabljal v najzahtevnejših pogojih vožnje, še odpornejši na visoke temperature in posledično še obstojnejši.

akrapovič


 
Končna konfiguracija izpušnega sistema za Kawasaki KX450/KX450X 2024 je bila izbrana po testiranjih različnih prototipov na hišnem dinamometru in preizkusih na motokros stezi, ki jih je opravil profesionalni Akrapovičev testni voznik. Eden izmed ciljev je bil izboljšati moč in navor. Testiranja na hišnem dinamometru so pokazala, da se v primerjavi s serijskim izpušnim sistemom moč poveča za 1,9 kW (2,6 KM) pri 7.500 v/min, navor pa za 2,5 Nm pri 7.600 v/min.
 
Izpušni sistem, namenjen izključno uporabi na dirkališčih, izpolnjuje veljavne zahteve FIM glede hrupa, hkrati pa poskrbi za globok dirkaški zvok, ki prihaja iz Kawasakijevega enovaljnega agregata. Namesti se po načelu »vklopi in igraj«, pri čemer dodatne nastavitve niso potrebne. 

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk