ARTS zmagal s serijskim SXV

Uvodna dirka za državno supermoto prvenstvo na Ptuju nam je postregla s prečudovitim vremenom. Včerajšnja druga dirka pa je bila vse prej kot to.

21. 5. 2008

Logaško dirkališče Blagomix je poleg državnega prvenstva gostilo še dirko ki šteje za mednarodni pokal Alpe Adria.

Za drugo dirko smo se v ekipi ARTS odločili, da bo Marko Škarja nastopil s serijskim motociklom Aprilia SXV 5.5, ki je razen platišč in protizdrsne sklopke vseboval vse standardne komponente, ki so vgrajene v homologirano verzijo modela SXV.

Razred S2 v katerem je nastopil Marko je potekal vzporedno s pokalom Alpe Adria. Tako so bili hkrati na stezi tekmovalci z motocikli prostornine do 450ccm in tisti nad 450 ccm, kar je poleg nemogočih razmer na pisti še dodatno popestrilo dogajanje.

Marko je imel zaradi spremenljivih razmer v času kvalifikacij nekoliko smole z izbiro ustreznih pnevmatik in je štartal iz pete štartne pozicije. Vreme pa je poskrbelo, da med dirkami ni bilo dvoma o izbiri pnevmatik, saj je lilo kot iz ' škafa'.

Tokratna preizkušnja je bila dokaz, da je možno s serijskim motociklom Aprilia SXV tudi zmagovati, saj je Marko obe preizkušnji končal kot zmagovalec v razredu S2.

Med celotno drugo dirko sta se Marko in Niko Volčič borila takorekoč na nož. Športna sreča je odločila Marku v prid, saj sta v zadnjem krogu med skokom na offroadu zadela drug ob drugega in padla. Hitreje je zagnal svoj motor Marko in povedel.

Škarja sicer ni tekmoval v pokalu Alpe Adria, vendar ni zanemarljivo omeniti, da bi v nasprotnem primeru končal kot tretji.

Da na šport ne vplivajo razna politična nesoglasja med sosednjimi državami je dokazal tudi Marko, saj je hrvaškemu tekmovalcu Viktorju Bolšecu nesebično odstopil zadnjo pnevmatiko, ki jo je v prvi vožnji nesrečno predrl na offroad odseku.

Vse pohvale gredo tudi ostalim voznikom na Apriliah, saj so se kljub nemogočim razmeram na pisti borili za čimboljšo uvrstitev.

ARTS PR