Bagnaia zmagovalec v Sepangu, a še brez naslova

Italijan Francesco Bagnaia je zmagal na veliki nagradi Malezije, predzadnji dirki motociklističnega svetovnega prvenstva v razredu motoGP. A vseeno to ni bilo dovolj, da bi že slavil naslov svetovnega prvaka za sezono; Bagnaia je odločitev prestavil na finale sezone, ki bo 6. novembra v Valencii.

Bagnaia zmagovalec v Sepangu, a še brez naslova (foto: Red Bull) Red Bull
23. 10. 2022

Dirkaču Ducatija za zmagoslavje v SP manjkata dve točki, saj je njegov tekmec Francoz Fabio Quartararo (Yamaha) današnjo dirko v Sepangu končal na tretjem mestu. Branilec naslova zdaj za Italijanom zaostaja za 23 točk.

Drugo mesto je danes osvojil še en dirkač Ducatija, Enea Bastianini.

Quartararo mora zdaj v Španiji obvezno zmagati, saj ima še teoretične možnosti za ubranitev naslova. Medtem pa Italijanu na drugi strani za prvi naslov v kraljevskem razredu zadostuje že uvrstitev med prvo deseterico. To bi bila tudi prva Ducatijeva zmaga v SP po letu 2007.

Po smrti ustanovitelja Red Bulla, Avstrijca Dietricha Mateschitza, so se velikemu promotorju motošporta pred dirko motociklističnega svetovnega prvenstva v motoGP v Sepangu poklonili z enominutnim aplavzom namesto z minuto molka. Red Bull je v motociklističnem SP glavni partner delovne ekipe KTM.