Dakar 2009: tehnični pregledi

Buenos Aires – Miran Stanovnik je lahko ob izteku prvega dne novega leta zelo zadovoljen. Opravil je administrativni in tehnični pregled. Motor ima že v Parc Fermeju.

2. 1. 2009

Prvi, a velik korak letošnje dirke je za Stanovnikom. Edini slovenski dirkač na letošnjem Dakarju je namreč opravil tehnični pregled in verifikacijo tekmovalcev. S tem si je tudi uradno odprl pot do jutrišnjega štarta dirke.

"Današnji dan je minil brez vsakršnih zapletov, saj takšne stvari vzamem zelo resno in poskrbim, da imam vse potrebne dokumente in motocikel optimalno pripravljen. Je pa na verifikaciji vedno velika gneča in vse skupaj ti vzame kar nekaj ur boja z zapleteno administracijo francoskih organizatorjev. Zdaj pa si bom privoščil še zadnji počitek in se poskusil naspati, " je povedal dobro razpoložen Miran.

O vzdušju, ki v tem trenutku vlada v Buenos Airesu, je Stanovnik dejal: "Vsi se hočejo slikati z nami, poljubljati . . Občutek imam, kot da je dirka od nekdaj tu v Argentini. Privrženci avtomoto športa, privrženci Dakarja, smatrajo letošnji Dakar v Argentini za največji športni dogodek po nogometnem svetovnem prvenstvu daljnega leta 1978.''