Državno prvenstvo v motokrosu – napoved 2. dirke: Zabok

Najboljši motokrosisti se bodo za 1. maj pomerili v Zaboku

29. 4. 2014

Na mednarodni praznik dela se bodo naši najboljši motokrosisti pomerili na prvi od dveh letošnji dirk , ki bodo štele za slovensko in hrvaško prvenstvo, kar obeta pravi blatni spektakel na znameniti stezi v Hrvaškem Zaboku. Vrhunec dneva bosta vsekakor vožnji razreda MX2 in MXopen, kjer lahko pričakujemo napet dvoboj med Klemenom Gerčarjem in trenutno vodilnim v prvenstvu Timom Gajserjem.

Tim je trenutno v odlični formi kar kažejo izjemni rezultati na svetovnem prvenstvu razreda MX2 in trenutno osmo mesto v točkovanju. Po dirki v Bolgariji pa lahko rečemo, da tudi Klemen, ki sicer tekmuje v elitnem razredu MXGP prihaja v tisto pravo formo, ki mu je lani prinesla naslov svetovnega prvaka razreda MX3.

No vsekakor bo zanimivo tudi v ostalih razredih, predvsem v razredu MX125, kjer lahko med mladimi tekmeci pričakujemo ostre dvoboje na dvotaktnih 125 kubičnih dirkalnikih. Zanimivo bo videti tudi nastope veteranov in mlajših tekmovalcev, ki se bodo merili v kategorijah MX50 junior, MX65 in MX85, kjer bomo lahko videli kako dobre dirkače premore Slovenija in Hrvaška skupaj.

Dirke se bodo začele ob deseti uri zjutraj, zadnja vožnja elitnega razreda pa se bo predvidoma končala ob 17. uri.

Vse rezultate domačega motokros prvenstva najdete na www.speed-timing.hr in na www.amzs.si

MX SLO Press