Dylan Ferrandis: nepriljubljeni prvak (video)

25-letni Francoz je v motokrosističnem svetu znan kot izjemno karizmatičen in srčen voznik, ki je za zmago pripravljen narediti marsikaj. Vse našteto je dokazal tudi že letos.  

Dylan Ferrandis: nepriljubljeni prvak (video) (foto: Monster Energy) Monster Energy
25. 5. 2020

Dylan Ferrandis se je v Združene države Amerike preselil leta 2017 in s tem začel loviti ameriške sanje, ki so se mu lani tudi uresničile. Na zadnji dirki sezone v Las Vegasu je po dramatičnem razpletu postal prvak zahodne regije 250-kubičnega razreda.

Tako je v letošnjo sezono vstopil s tarčo na hrbtu, kot branilec naslova prvaka. Na tretji dirki sezone v Anaheimu 2 pa je bil Francoz po izredno agresivnem manevru, ki ga je izvedel pri prehitevanju Christiana Craiga, deležen ogromno kritik. Ferrandis se je Craigu za to javno opravičil in ob tem vendarle dobil nekaj podpore tistih, ki menijo, da je bil odziv publike prestrog. 

Monster Energy in Dirt Shark sta znova združila moči in v kratkem videu prikazala to zgodbo, a tokrat iz njegove perspektive. 

Dylan sicer svojo dominanco v 250-kubičnem razredu kaže tudi v letošnjem letu, saj trenutno v skupnem seštevku s sedmimi točkami prednosti vodi pred svojim timskim kolegom Justinom Cooperjem. Boj za ta prestižni naslov pa se bo nadaljeval 31. maja, ob vnovičnem zagonu sezone