Erzbergrodeo 2012: Na prologu najhitrejši Seppi Fally (foto)

Zaradi neprijaznih vremenskih razmer so organizatorji 18. Erzbergrodea prekinili sobotni prolog, zato so obveljali rezultati petkovega prologa. Najhitrejši je bil zopet Avstrijec Seppi Fally na Kawasakiju. Prenos jutrišnje dirke Red Bull Hare Scramble v živo na spletni strani www.redbull.com!

Erzbergrodeo 2012: Na prologu najhitrejši Seppi Fally (foto) (foto: MS Racing Team) MS Racing Team
9. 6. 2012

Nebo letošnjemu, že 18. Erzbergrodeu ni naklonjeno. Po prašnem petkovem prologu je v soboto od 1800 prijavljenih prolog odpeljalo le 200 tekmovalcev, nato pa so dirko zaradi goste megle v zgornjem delu 14-kilometrske preizkušnje prekinili. Zato so obveljali rezultati včerajšnje preizkušnje, ko je s časom 10:43,06 največ spretnosti na makadamu pokazal Avstrijec Seppi Fally (Kawasaki KX450F).

Med dirkači na štirikolesnikih velja omeniti drugo in tretje mesto Mihe Špindlerja in Tomaža Jernejška. Uradne rezultate v celoti lahko najdete na domači strani organizatorja.

Izmed Slovencev bodo na nedeljski dirki Red Bull Hare Scramble štartali Blaž Vačun (169. mesto), Matej Stušaj (213.), Andraž Tuš (266.), Aljaž Ribič (345.), Janko Šumah (464.), Marko Petelin (480.) in Matej Kmetec (490.)

Vsem, ki si nameravate ogledati dirko sporočamo, da je vožnja po celotnem območju odprtega rudnika izjemno omejena. Govori se, da je kritično območje v lasti lokalnega lovca, ki je močno zaostril pogoje za izvedbo dirke. Tudi novinarji se lahko po prizorišču vozimo izključno z označenim brezrokavnikom in v spremstvu vnaprej določenega vodiča.

Zato se morda niti niste slabo odločili, če ste ostali doma. Dirko Red Bull Hare Scramble, na kateri se bo preizkusilo 500 najhitrejših endurašev, bo mogoče spremljati v živo preko spletne strani www.redbull.com. Obljubljajo prenos preko 14 kamer na 18 lokacijah, iz helikopterja in čelad tekmovalcev. Bojda je po orjaškem rudniku prav v ta namen speljanih šest kilometerov optičnega kabla!

Matevž Hribar
foto: Matevž Hribar, MS Racing Team

P.S.1: Uspelo mi je naložiti več fotografij. Hvala vsem, ki ste zapustili novinarski šotor in se preselili v tistega z glasno glasbo in obilico piva.