Gajser v razredu MXGP ostaja še vsaj dve leti

Najuspešnejši slovenski motokrosist Tim Gajser je s podpisano pogodbo potrdil, da bomo še vsaj do sezone 2019 zanj lahko navijali v elitnem razredu svetovnega prvenstva v motokrosu. 

Gajser v razredu MXGP ostaja še vsaj dve leti (foto: Honda (ShotbyBavo)) Honda (ShotbyBavo)
12. 12. 2017

Čeprav je mladi Makolčan pokazal veliko ambicij za dirkanje v Združenih državah Amerike, so se s HRC Hondo odločili, da bodo ostali v Evropi. Cilj tako kot vsako leto ostaja osvojitev naslova svetovnega prvaka, prav Tim pa je bil tisti, ki mu je s Hondo to nazadnje uspelo leta 2016. Poti so se svetovnemu mladinskemu prvaku in Hondi prekrižale leta 2014 in od tedaj, z obilo zmagami in dvema naslovoma svetovnega prvaka, zelo uspešno sodelujejo in bodo sodelovali še vsaj do leta 2020. Naslednjo sezono bosta Gajserju v ekipi družbo delala Nizozemec Brian Bogers, ki bo tekmoval v razredu MXGP in mladi Calvin Vlaanderen, ki se bo tako kot v lanski sezoni pomeril v razredu MX2. 

Tim Gajser:

"Vesel sem, da bom v razredu MXGP tekmoval še dve leti, saj imamo od letos še nekaj neporavnanih računov, prav tako pa je želja po osvojitvi naslova le še večja. Ekipa je veliko dela in truda vložila v motocikel, ki je doživel nekaj sprememb, katere se mi zdijo pomembne za napredek. Najbolj pomembno pa se mi zdi, da smo z ekipo močno povezani in da delujemo kot velika družina z odličnim vzdušjem, kjer vse poteka tako kot mora."

Jaka Završan

Foto: Honda (ShotbyBavo)