Gerčar tudi po dirki v Ukrajini še vedno vodilni

V kraju Chernivtsi v Ukrajini je bila šesta letošnja dirka svetovnega prvenstva v motokrosu za razred MX3. kot vodilni v prvenstvu je na dirki nastopil Klemen Gerčar. Član AMD Brežice, je želel pred nadaljevanjem prvenstva, po dirki v Ukrajini so v koledarju še tri dirke, obdržati vodstvo v skupnem seštevku, kar mu je tudi uspelo.

22. 7. 2013

Gerčar se ja na obe vožnji odpravil s tretjim mestom kvalifikacijske dirke, kar je zanj pomenilo odlično izhodišče. V prvi vožnji tega sicer ni najbolje izkoristil, saj je po štartu nazadoval na peto mesto. A že po desetih minutah dirke je prevzel vodstvo, ki pa je bilo kratkotrajno. Dirka je bila namreč zaradi hujšega padca enega od tekmecev prekinjena in v celoti ponovljena. V drugem poskusu je bolje štartal, bil vseskozi na tretjem mestu in na tej poziciji tudi pripeljal skozi cilj.

Drugo vožnjo je pričel podobno, bil v začetnem delu tretji, nato pa se na ozki progi, kjer je bilo prehitevanje zelo otežkočeno, le uspel prebiti na drugo mesto, na katerem je tudi končal dirko. Seštevek obeh voženj je Gerčarja postavil na skupno drugo mesto na dirki, v skupnem seštevku prvenstva pa je svojo prednost pred tekmeci uspel povečati. Ta sedaj znaša 12 točk, najbližji zasledovalec pa je sedaj Čeh Martin Michek, ki je tudi osvojil skupno zmago v Ukrajini; v prvi vožnji je bil drugi, v drugo pa je zmagal. Tretji je aktualni svetovni prvak Avstrijec Matthias Walkner, ki je tokrat osvojil deset točk manj od Klemna.

»Z nastopom v Ukrajini sem zadovoljen, pred zadnjim delom prvenstva pa bom moral največ treninga posvetiti štartom, kjer sem tokrat največ izgubil« je po dirki povedal Gerčar.

Naslednja dirka bo konec avgusta v Angliji.

AMZS sport