Direktor HRC-ja Marcus Pereira o trenutnem stanju

Razmere, v katerih smo se znašli zaradi koronavirusa, so v zadnjih tednih močno vplivale na naše življenje, saj skorajda ni področja, na katero virus ne bi posegel. Načrte je tako vse skupaj prekrižalo tudi športnim dogodkom, med katere se seveda uvršča tudi motokros.

Direktor HRC-ja Marcus Pereira o trenutnem stanju (foto: Bavo Swijgers (HRC)) Bavo Swijgers (HRC)
4. 4. 2020

Letošnja sezona svetovnega prvenstva v motokrosu se je za Slovence in tovarniško ekipo Honde začela odlično, saj po uvodnih dveh preizkušnjah Tim Gajser v skupnem seštevku zaseda visoko drugo mesto, za vodilnim Herlingsom pa zaostaja za zgolj devet točk.

Nekaj več smole je imel Gajserjev timski kolega Evans, ki si je v Valkenswaardu poškodoval ramo, a bo imel očitno časa za okrevanje več kot dovolj, saj je Youthstream zaradi situacije s COVID-19 že spremenil koledar dirk. Po trenutnem optimističnem scenariju naj bi se karavana vrnila 7. junija, in sicer v ruski Orlyonok. Več je o nastali situaciji in težavah, ki jih je prinesel virus, povedal Marcus Pereira, generalni direktor ekipe HRC


Marcus Pereira

"Trenutna situacija je izjemno zahtevna za vso ekipo. Vsi poskušamo ostati aktivni in delo opravljati od doma, a to zaradi razpršenosti po vsem svetu ni tako enostavno. Doma sta tudi naša voznika, Tim v Sloveniji, kjer tudi v normalnih razmerah preživi večino časa, zato zanj to ni nič novega, Mitch pa je odšel v Avstralijo, kjer trenutno okreva po operaciji rame. Ena izmed redkih pozitivnih stvari vsega skupaj je, da Evans ne bo izpustil nobene dirke in se bo lahko brez dodatnega pritiska pripravljal na svojo vrnitev.

Priprave na letošnjo sezono so zagotovo med težjimi do zdaj, saj je izjemno težko delati načrte, ker se je koledar v zadnjih tednih velikokrat spremenil in nam s tem podrl vse načrte. Ključno se mi zdi, da poskušamo ostati kar se da fleksibilni, saj se lahko stvari hitro spremenijo, mi pa moramo biti na te spremembe pripravljeni. Prav tako se zavedamo, da bo sezona izjemno zahtevna in dolga, saj bo treba dirke, ki bi morale potekati zdaj, nadomestiti v jesenskem terminu, kar bo verjetno za vse izredno naporno, a vem, da bomo v ekipi naredili vse potrebno, da izpolnimo cilje.

Kakorkoli, trenutno je najbolj pomembno, da vsi ostanemo zdravi in po svojih najboljših močeh pripomoremo, da se zadeva čim hitreje umiri."