Gajser se pridružuje klubu devetnajstih najboljših dirkačev

Res je, da v zadnjem času ogromno pišemo o Gajserju, a dejstvo je, da se le peščica lahko pohvali s tremi naslovi svetovnega prvaka. 

Gajser se pridružuje klubu devetnajstih najboljših dirkačev (foto: Jaka Završan) Jaka Završan
22. 8. 2019

V trenutku, ko je Tim v Imoli v prvi vožnji prečkal ciljno črto, se je pridružil elitnemu klubu, v katerem je bilo do sedaj le osemnajst dirkačev. Le-tem je v svoji karieri naslov svetovnega prvaka uspelo osvojiti vsaj trikrat, a ne smemo pozabiti, da je Makolčan to storil pri rosnih 22-ih letih. Trenutno so pred njim, kar se tiče števila osvojenih naslovov, le Jeffrey Herlings, Harry Everts, Heikki Mikkola in Torsten Hallman s štirimi, s petimi naslovi se lahko pohvalijo imena kot so Eric Geboers, Georges Jobe, Roger DeCoster in Joel Smets, Joel Robert s šestimi, Antonio Cairoli z devetimi in Stefan Everts z rekordnimi desetimi naslovi.

Ne smemo pozabiti niti na nekoliko težje čase tovarniškega voznika Honde, saj si je Tim lani v Mantovi grdo poškodoval čeljust, prav tako pa se je srečeval tudi z nekaj spremembami v zasebnem življenju. Kakorkoli, se je Slovenec, kot se za šampiona spodobi pobral, in v letošnji sezoni še enkrat dokazal, da je trenutno številka ena svetovnega motokrosa. Kot je opozarjal tudi sam, pa sezona še ni končana, saj se karavana že ta vikend seli na Švedsko, nato pa se motokrosisti selijo v Azijo, kjer se bodo pomerili še v Turčiji in na Kitajskem. Zatem pa trikratnega svetovnega prvaka čaka še finale letošnje sezone, saj je 29. septembra na sporedu pokal narodov, ki bo potekal v Assnu na Nizozemskem. Tudi s tem sezona za našega šampiona še ne bo sklenjena, saj so pred nekaj dnevi iz ekipe Honde prišle zanimive novice, da se bo Tim udeležil tudi prestižne dirke za milijon dolarjev, ki bo potekala kje drugje kot v Las Vegasu.