Jeffrey Herlings poškodovan še pred začetkom sezone!

Iz Španije prihajajo slabe vesti, saj naj bi po poročanju tovarniške ekipe KTM-a aktualni svetovni prvak Jeffrey Herlings utrpel poškodbo stopala. 

Jeffrey Herlings poškodovan še pred začetkom sezone! (foto: Ray Archer (KTM)) Ray Archer (KTM)
1. 2. 2022

Večina najboljših motokrosistov zimske priprave preživi v toplejših krajih, kjer se po intenzivnih pripravah pomerijo še na pripravljalnih dirkah. Slednje se je minuli vikend v Španiji udeležil tudi Jeffrey Herlings, ki je brez večjih težav pometel s konkurenco. S prihajajočim tednom so se treningi za Nizozemca nadaljevali, vendar se ponedeljkov ni odvil po načrtih, saj naj bi si aktualni svetovni prvak razreda MXGP na pristanku enega izmed skokov poškodoval stopalo. 

Tovarniška ekipa KTM-a je ob tem podala naslednjo izjavo"Jeffrey Herlings je med ponedeljkovim treningom takoj ob pristanku na enem izmed skokov, na katerem je bil nekoliko prekratek, začutil bolečino v levem stopalu, zato je nemudoma zaključil s treningom. Takoj zatem se je odpravil domov, kjer bo opravil nadaljnje preiskave in se posvetoval z zdravnikom. Točnih informacij o poškodbi trenutno še nimamo, a upamo na najboljše."