Lahko kdo ustavi Cairolija? Za Slovence italijanska dirka manj uspešna (video)

Ta vikend se je končalo italijansko odprto prvenstvo. Tako kot prvi dve tekmi je tudi zadnjo dobil Antonio Cairoli, ki se je med zimo po trenutni formi sodeč najbolje pipravljal. Za Slovence tekma ni bila ravno blesteča.

Lahko kdo ustavi Cairolija? Za Slovence italijanska dirka manj uspešna (video) (foto: Moštva) Moštva
14. 2. 2017

Slovenski as Tim Gajser se je po nesrečnem spletu okoliščin še pred velikim finalom na tleh znašel z Jeffreyem Herlingsom (video padca si lahko ogledate spodaj). V velikem finalu pa je Tim dosegel 7. mesto in se uvrstil tik pred svojega moštvenega kolega Cervellina.

Upe smo Slovenci v elitni kategoriji polagali še na Klemna Gerčarja, ki pa se ga je še pred tekmo lotevala bolezen. Kot se za pravega svetovnega prvaka spodobi, je Klemen stisnil zobe in v prvi vožnji, kljub slabemu počutju dosegel odlično 13. mesto. Gerčar je začel tudi drugo vožnjo, a je bilo slabo počutje prevelika ovira, zato je predčasno končal. Vsi skupaj želimo, da ni šlo za nič hujšega in da bo Klemen kar se da hitro nazaj!

Omeniti pa je treba še dva mlada upa, ki sta ta konec vikenda v Ottobianu zastopala slovenske barve, to sta Maks Mausser in Luka Milec. Maks je odpeljal dobro dirko in končal na 16. mestu, medtem ko za Luko ni bilo vse tako rožnato. Že na začetku prve vožnje je bil vpleten v skupinski padec v prvem zavoju in si poškodoval roko, a kot je sam povedal ni šlo za zlom, le udarec. Luka je nadaljeval, zaradi prevelike želje še enkrat padel in se odločil, da bo najbolje, če predčasno zaključi dirko. Druge vožnje se zaradi bolečin v roki ni udeležil.

Utrinke nedeljske tekme si lahko ogledate tu

Otvoritev sezone v Katarju vse bliže

Še manj kot dva tedna pa nas loči do prve dirke za svetovno prvenstvo v motokrosu v Katarju. Svojo kandidaturo za naslov v razredu do 450 cm3 je naznanil Antonio Cairoli, ki je bil na pripravljalnih tekmah neulovljiv. Svoj prihod v 250-kubični razred pa je naznanil mladi Španec, Jorge Prado Garcia. S svojim tovarniškim KTM-om je v velikih finalih dirk italijanskega odprtega prvenstva, kjer so pomešani najbolši tekmovalci iz kategorije MX1 in MX2 na kolena spravil kar nekaj tekmovalcev višje kategorije.

Jaka Završan
Foto: Moštva