Le še dva dni nas ločita do Monster Energy Cup-a, je možno, da se družina Gajser iz ZDA vrne za milijon dolarjev bogatejša? (video)

Bliža se vikend, ki ga vsi ljubitelji motokrosa že nestrpno pričakujemo. Tim Gajser bo to soboto, 14. 10. 2017 v Las Vegasu na slovitem Monster Energy Cup-u opravil svoj krstni nastop na ameriški dirki superkrosa in se potegoval za visoke denarne nagrade. 

Le še dva dni nas ločita do Monster Energy Cup-a, je možno, da se družina Gajser iz ZDA vrne za milijon dolarjev bogatejša? (video) (foto: hondaproracing.com) hondaproracing.com
12. 10. 2017

MEC spada za edino tekmo superkrosa onkraj Luže, na kateri se tekmovalci na štart odpravijo kar trikrat, prav tako pa se tovrstna tekma lahko pohvali tudi z neprimerljivo visokimi nagradami. Glavna atrakcija dirke je milijon ameriških dolarjev, ki so v stekleni škatli zaprti na samem štartu dirke, osvojiti pa se jih da le z zmago v vseh treh vožnjah. Do sedaj je to uspelo le Ryanu Villopotu leta 2011, letos pa bo njegov uspeh poskušal ponoviti tudi slovenski šampion Tim Gajser, ki se v Združene države Amerike odpravlja optimističen in poln navdušenja, a to ne bo lahko delo, saj se bo na tekmi spopadel z zvezdniki kot so Marvin Musquin, Jason Anderson, Justin Barcia, Eli Tomac, Dean Wilson in še mnogo drugimi. Na spodnjem videu si lahko ogledate tretjo in hkrati odločilno dirko Monster Energy Cup-a iz leta 2011, ko je postalo jasno, da je Villopoto postal bogatejši za milijon dolarjev.

Stvar s katero se Tim lahko pohvali je, da mu je oče na domači stezi prav za to dirko naredil posebne in zelo zahtevne superkros odseke, da bo ta vikend kar se da dobro pripravljen. Prav tako je mladi Makolčan pred dirko MXGP-ja v Jacksonvillu par dni preživel z motokros/superkros legendo Rickyjem Carmichaelom in z njim opravil nekaj treningov. Ravno Ricky pa je tisti, ki je naredil načrt sobotne proge v Las Vegasu in samo upamo lahko, da mu je poleg vsega znanja in napotkov povedal tudi za kakšno skrivnost o sobotni stezi.

Tako pa bo izgledala steza, na kateri se bodo v soboto pomerili najboljši vozniki superkrosa na svetu.

Gajserji so že nekaj dni v Ameriki, Bogomir je včeraj na svoj Facebook profil napisal, da vse poteka tako kot mora in da so ravno zaključili z zadnjimi testiranji motocikla. Tako je zdaj vse odvisno le še od sobotne dirke, ki pa se bo za Slovence ne glede na končni rezultat zapisala v zgodovino.


Jaka Završan

Foto: hondaproracing.com