Miha Špindler odličen na Red Bull Romaniacs

V Romunskem Sibiu se je v soboto končala najtežja več dnevna vzdržljivostna hard enduro dirka na svetu, imenovana Red Bull Romaniacs, ki jo je že 4. dobil Anglež Jarvis Graham (Husaberg) in s tem po zmagi na Hare Scramble še enkrat več dokazal, da je trenutno resnično najboljši na svetu.

9. 7. 2013

Drugo mesto je presenetljivo osvojil njegov klubski kolega Španec Alfredo Gomez pred Nemcem na Husqvarni Andreasom Lettenbichler.

Letošnje 10. Izdaja dirke Red Bull Romaniacs so se razen Poljaka Taddy Blazisiaka udeležili vsi najboljši hard enduro vozniki na svetu.

Dirka je potekala v lepem vremenu s pogostimi nevihtami po ekstremno težkih terenih v okolici Sibiua in se končala pred več tisoč glavo množico, s spektakularno vožnjo čez 10 metrov širok, 20m dolg in 1m globok bazen v cilj.

Strmi vzponi, skalovja, nasipi in reke so bile težka in za mnoge tekmovalce tudi nepremagljiva izkušnja, saj je po petih dneh prišla v cilj le polovica tekmovalcev v PRO klasi.

Med tistimi, ki so uspešno premagali vse ovire na poti do cilja pa je bil tudi edini Slovenec Miha Špindler – MS Racing Team (Sherco SE 300), ki letos niza dobre rezultate na vseh tovrstnih dirkah.

Miha Špindler se je dobro znašel na kvalifikacijskem prologu in ga končal kot 19..  Navigacijska napaka na prvi offroad etapi pa ga je skoraj stala uvrstitve, a jo je na srečo odnesel le z 11 urnim kazenskim pribitkom in nazadoval z doseženega 9. na 37. mesto.

Odlično se je znašel na drugi etapi, ko je vse do cilja vozil v prvi deseterici, a je nekaj minut pred ciljem hudo padel in zaradi bolečin skoraj da odstopil. Po nekaj minutah se mu je le uspelo zbrati in etapo je zaključil na 14. mestu.

Tretjo etapo je Miha odvozil brez večjih težav in jo prav tako končal na 14. mestu. Najbolje pa mu je uspela zadnja 4. etapa, ki jo je zaključil na 12. mestu.

Kljub napaki in veliki kazni na prvi etapi pa si je Miha Špindler pridirkal vrhunski rezultat in skupno 16. mesto na tej prestižni dirki.

Po prihodu v cilj nam je Miha povedal: » Ja žal mi je tistega prvega dneva, saj sem bil ves čas v stiku z najboljšimi. Prvi trije so resnično razred zase, vsi ostali smo tam nekje in mislim, da so z dobro vožnjo in nekaj sreče vsi ostali premagljivi. Treba bo dobro trenirat in naslednje leto se vrnem po še boljši rezultat.«

Miha Špindler se bo udeležil tudi naslednje hard enduro dirke, imenovane Red Bull Sea to Sky, ki se bo začela 27. septembra v Turškem Kemeru.