Miha Špindler postavil nov mejnik v svoji karieri

Ta vikend je na Poljskem, natančneje v Krakovu potekala letošnja premierna dirka Super Endura, kjer je Špindler le še enkrat potrdil, zakaj velja za najboljšega enduraša v Sloveniji. 

Miha Špindler postavil nov mejnik v svoji karieri (foto: Osebni arhiv tekmovalcev) Osebni arhiv tekmovalcev
9. 12. 2019

Miha se v svoji športni karieri lahko pohvali z zelo zavidljivimi rezultati, k čemur je ta vikend dodal še drugo mesto na dirki evropskega prvenstva v Super Enduru. V pogovoru nam je zaupal, da je njegov načrt za letošnjo sezono, odpeljati vse dirke tovrstnega prvenstva, kar je po videnem sodeč zelo smiselno, saj je z drugim mestom Špindler trenutno prvi zasledovalec za naslov prvaka. V skupnem seštevku je pred njim le Šved Magnus Thor, ki je v Krakovu slavil v obeh vožnjah. 

Miha Špindler po uvodni dirki:

"Pred časom se mi je porodila ideja, da poskusim nekaj novega, zato sem se prijavil na dirko Super Endura na Poljskem. Vse skupaj se je v petek začelo s tehničnim pregledom opreme in motorja, medtem ko smo imeli v soboto vozniki možnost progo prehoditi peš in si jo podrobneje ogledati." 

"Popoldne pa je šlo zares, saj se nas je izmed 43-ih dirkačev, na glavno dirko uvrstilo le 14. V prvi vožnji sem z dobrim startom in solidnim tempom brez večjih težav zaključil na drugem mestu, medtem ko sem si v drugi z malo slabšim nekoliko otežil delo. Kakorkoli, se mi je z borbeno vožnjo uspelo prebiti do tretjega mesta, kar je zadostovalo za skupno drugo. Z rezultatom sem zelo zadovoljen, a so naše misli že usmerjene v nadaljnje treninge, saj nas 4. januarja čaka druga dirka, ki bo potekala v nemški Riesi."