Stanovnik odstopil zaradi poškodbe!

Za Mirana je dirka končana. Na ponedeljkovi, četrti etapi, je z levim delom krmila silovito treščil ob drevo in si pri tem resno poškodoval levo roko. Končna operacija roke bo izvedena v Sloveniji.

4. 1. 2010

Šele štiri ure po prihodu v cilj je Miran Stanovnik sporočil novico, da si je med četrto hitrostno preizkušnjo resno poškodoval prstanec leve roke.

''V prvi polovici hitrostne preizkušnje je bilo polno dreves in grmovja. Pri hitrosti trideset kilometrov na uro sem na enem izmed ovinkov zapel v vejo, ki je štrlela na traso. V trenutku sem imel polno rokavico krvi. Razmesarilo mi je prstanec na levi roki, kjer sem utrpel odprt zlom prstanca, '' so bile prve besede Stanovnika, ki je očitno do zadnjega upal, da bo lahko nadaljeval reli.

Stanovnik je sicer z veliko trpljenja uspel končati etapo na 20. mestu. ''Osemdeset kilometrov sem imel vrtoglavico in kurjo kožo. Še sam ne vem kako sem se uspel privleči do cilja. V globokem pesku sem trpel kot še nikoli v življenju. Enostavno sem imel smolo saj bi popolnoma isto pripeljal na tisti del, če bi še enkrat vozil današnjo etapo. V cilju so mi takoj naredili manjšo operacijo in mi zašili prst. Zdravniki mi ne dovolijo, da nadaljujem v takšnem stanju, '' je dejal Stanovnik, že na poti v Buenos Aires.

''Trenutno čakam letalo za La Riojo od koder grem nato v Buenos Aires. Tam grem takoj za Ljubljano, kjer mi bodo opravili operacijo, '' je povsem omotičen zaključil Stanovnik. Očitno je, da je bila zanj tokrat številka 13. nesrečna. Vsekakor je v tem trenutku sam najbolj razočaran, saj dobro vemo, da bi storil vse, da bi lahko nadaljeval z dirko.