Monster Energy Supercross: tretja dirka sezone postregla z zanimivim razpletom (video)

Minuli vikend je v San Diegu potekala tretja dirka sezone v superkrosu, kjer smo na zmagovalnih stopničkah videli povsem nove obraze. 

Monster Energy Supercross: tretja dirka sezone postregla z zanimivim razpletom (video) (foto: HRC) HRC
24. 1. 2022

v San Diego je z največ točkami prispel Justin Barcia, kar je pomenilo, da je bila številčnica na njegovem Gas Gasu ta vikend obarvana v rdečo. Kot že mnogokrat, se je tudi tokrat izkazalo, da slednja s seboj prinaša tudi veliko odgovornosti, ki pa je bila v tem primeru za Barcio prevelika, saj se je tovarniški voznik Gas Gasa skozi vso dirko soočal s težavami in jo tako končal na zanj skromnem devetem mestu.

Povsem drugače pa je noč potekala za 22-letnega Chasa Sextona, ki je po dobrem startu in izjemno hitrih uvodnih krogih naredil razliko do konkurence, katero je iz kroga v krog le še povečeval in tako slavil svojo prvo zmago v elitni kategoriji v svoji karieri. Edini, ki je lahko konkuriral Sextonu je bil zmagovalec druge dirke sezone Jason Anderson, a je zaradi tehničnih težav motocikla odnehal v lovu na tovarniškega voznika Honde in v cilj, zaradi prej omenjenih težav pripeljal na osmem mestu.

Družbo na zmagovalnem odru sta Sextonu tako delala moštvena kolega Star Racing Yamahe, in sicer Eli Tomac na drugem in Dylan Ferrandis na tretjem mestu. S tem se je močno premešal tudi vrstni red v skupnem seštevku, v katerem po treh dirkah vodi Eli Tomac. O tem, kako napeto je letošnje prvenstvo pa veliko pove podatek, da šestouvrščeni Anderson za njim zaostaja zgolj za pet točk. 

Rezultati:

1.) Chase Sexton (HON)

2.) Eli Tomac (YAM)

3.) Dylan Ferrandis (YAM)

4.) Cooper Webb (KTM)

5.) Malcolm Stewart (HUS)

6.) Aaron Plessinger (KTM)

7.) Ken Roczen (HON)

8.) Jason Anderson (KAW)

9.) Justin Barcia (GAS)

10.) Marvin Musquin (KTM)