Monster Energy Supercross: v Daytoni se je pisala zgodovina (video)

Dirka v Daytoni je po izjavah tekmovalcev vedno nekaj posebnega, a je tokrat vse skupaj z zmago na novo raven dvignil Justin Brayton.

Monster Energy Supercross: v Daytoni se je pisala zgodovina (video) (foto: Simon Cudby (Husqvarna)) Simon Cudby (Husqvarna)
11. 3. 2018

Skoraj 34-letni Američan si je z dobrim startom in konstantno vožnjo privozil svojo prvo zmago v elitnem razredu in postal najstarejši voznik, ki je na dirki svetovnega prvenstva v superkrosu stopil na najvišjo stopničko. Najbližje preprečitvi tega je bil Marvin Musquin, ki pa je kmalu po tem, ko se je znašel v vodstvu, padel in v cilj pripeljal šesti. Proti koncu tekme se je za zmago potegoval tudi Eli Tomac, ki se je v uvodnem krogu znašel na tleh in z 22. mesta z izjemno vožnjo prišel vse do drugega, a je bil vodilni Brayton predaleč. Večer pa ni potekal po željah Jasona Andersona, trenutno vodečega v skupnem seštevku. Skozi celotno dirko se je vbadal s težavami in končal kot sedmi, kar je zanj najslabši rezultat v letošnji sezoni. 

Rezultati Daytona (450 cm3):

1.) Justin Brayton (HON)
2.) Eli Tomac (KAW)
3.) Cooper Webb (YAM)
4.) Christian Craig (HON)
5.) Marvin Musquin (KTM)
6.) Weston Peick (SUZ)
7.) Jason Anderson (HUS)
8.) Dean Wilson (HUS)
9.) Blake Baggett (KTM)
10.) Broc Tickle (KTM)


Foto: Simon Cudby (Husqvarna)