Monster Energy Supercross: dež, sneg in mraz v Salt Lake Cityju (video)

Trinajsto dirko sezone so zaznamovali zahtevni pogoji, saj je v Salt lake Cityju na dan dogodka deževalo in celo tudi snežilo. 

Monster Energy Supercross: dež, sneg in mraz v Salt Lake Cityju (video) (foto: Monster Energy) Monster Energy
8. 6. 2020

Velikokrat v zgodovini smo že bili priča, da so blatne razmere štrene premešale tudi v boju za sam naslov, a Eli Tomac v nedeljo tega ni dopustil. S Cooperjem Webbom sta za zmago uprizorila izjemen dvoboj vse do cilja, a je bil na koncu tovarniški voznik Kawasakija tisti, ki se je veselil sedme letošnje zmage

S štirimi dirkami do konca sezone in šestindvajsetimi točkami naskoka v skupnem seštevku, ki ga ima Tomac pred drugouvrščenim Rocznom, še zdaleč ne moremo povleči črte pod letošnjo sezono, a je Eli z odlično nedeljsko predstavo naredil velik korak proti osvojitvi svojega prvega naslova svetovnega prvaka v superkrosu. 

Težave Roczna 

Situacija pa ni tako rožnata za Kena Roczna, kateremu je po dobrem začetku letošnje sezone, ob prihodu v Salt Lake City forma močno padla. Po sredini dirki je Nemec na svojih družbenih omrežjih zapisal, da se sooča z zdravstvenimi težavami v obliki oteženega dihanja. Težave so očitno večje kot se zdi na prvi pogled, saj je tovarniški voznik Honde na trinajsti dirki dosegel zanj skromno deseto mesto, vodilni pa so ga prehiteli za več kot dva kroga. 

Rezultati: 

1.) Eli Tomac (KAW)

2.) Cooper Webb (KTM)

3.) Jason Anderson (HUS)

4.) Zach Osborne (HUS)

5.) Malcolm Stewart (HON)

6.) Dean Wilson (HUS)

7.) Justin Brayton (HON)

8.) Martin Davalos (KTM)

9.) Justin Barcia (YAM)

10.) Ken Roczen (HON)