Monster Energy Supercross: dirka polna presenečenj (video)

Druga dirka letošnje sezone se je minuli vikend odvijala v Oaklandu, kjer smo bili priča zanimivim dvobojem in nepričakovanemu razpletu. 

Monster Energy Supercross: dirka polna presenečenj (video) (foto: Kawasaki) Kawasaki
16. 1. 2022

Letošnjo sezono je z zmago v Anaheimu najbolje začel Ken Roczen, ki je posledično na prizorišče druge dirke prispel z rdečo številčnico. Kot že nemalokrat se je tudi tokrat izkazalo, da rdeča številčnica prinaša tudi breme, ki pa ga tovarniški voznik Honde ni zdržal, saj je po slabšem startu še padel in dirko tako zaključil na zanj skromnem trinajstem mestu.

Težave Roczna je najbolje unovčil tovarniški voznik Kawasakija Jason Anderson, ki je z dobrim startom in hitrimi prehitevanji prišel na prvo mesto, katerega je brez večjih težav zadržal vse do kariraste zastavice. Drugi je v cilj pripeljal najnovejši član tovarniške ekipe KTM-a Aaron Plessinger, medtem ko je tretje mesto zasedel Justin Barcia.

Slednji je z dvema tretjima mestoma, ki jih je zasedel na prvi dveh dirkah tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku, kjer s tremi točkami vodi pred Andersonom in lanskoletnim prvakom Webbom.

Rezultati (450 cm3):

1.) Jason Anderson (KAW)

2.) Aaron Plessinger (KTM)

3.) Justin Barcia (GAS)

4.) Eli Tomac (YAM)

5.) Malcolm Stewart (HUS)

6.) Dylan Ferrandis (YAM)

7.) Cooper Webb (KTM)

8.) Marvin Musquin (KTM)

9.) Chase Sexton (HON)

10.) Dean Wilson (HUS)